Američki poduzetnik otpustio 900 ljudi preko Zooma, troje direktora zato dalo otkaz

Screenshot: BBC

TROJE direktora kompanije Better.com predalo je svoje ostavke samo nekoliko dana nakon što je izvršni direktor otpustio 900 zaposlenika preko Zooma.

Ostavke su predali Tanya Gillogley, voditeljica odjela za odnose s javnošću, Melanie Hahn, voditeljica odjela za odnose s javnošću, i Patrick Lenihan, potpredsjednik odjela za komunikaciju.

Better.com je hipotekarna tvrtka koju podupire kompanija SoftBank. Izvršni direktor Vishal Garg je prošloga tjedna, bez ikakvog upozorenja ili prethodne najave, preko Zooma dao otkaz oko 9% zaposlenika, piše CNN.

"Ovo nije vijest koju ćete htjeti čuti"

"Dolazim s lošim vijestima. Tržište se promijenilo, kao što znate, i mi mu se moramo prilagoditi kako bismo preživjeli i kako bismo, nadajmo se, nastavili napredovati i ispunjavati svoju zadaću. Ovo nije vijest koju ćete htjeti čuti. Ali na kraju je to bila moja odluka i htio sam da je čujete od mene. Bila je to zaista jako, jako izazovna odluka koju sam morao donijeti", započeo je svoje obraćanje.

"Znam da ovo ne želite čuti, ali svi koji su prisutni na ovom sastanku su dio nesretne grupe koja je dobila otkaz. Vaš radni odnos odmah završava", dodao je.

Isprika

Garg se kasnije, 7. prosinca, ispričao zbog načina na koji je podijelio otkaze.

"Nisam uspio pokazati odgovarajuću količinu poštovanja i uvažavanja za pojedince i za njihov doprinos Betteru. Imam pravo otpustiti zaposlenike, ali sam to izveo na pogrešan način i nanio sramotu kompaniji", napisao je Garg zaposlenicima svoje tvrtke.

Fortune je izvijestio da je Garg otpuštene zaposlenike optužio da "kradu" od kolega i klijenata jer rade samo dva sata dnevno i jer su neproduktivni.

Pročitajte više