Ćorić (tć): Pročitao sam pamflet Glasa poduzetnika, uspoređuju Hrvatsku sa SAD-om

Screenshot: Nova TV

MINISTAR gospodarstva Tomislav Ćorić gostovao je večeras u Dnevniku Nove TV. Kako je rekao, nema skrivanja Nacionalnog plana oporavka.

"Bit će do kraja mjeseca predan Europskoj komisiji. Zastupnici u saboru imali su isključivo na inicijativu vlade priliku raspraviti njegov nacrt", tvrdi Ćorić.

"Raspravljati mogu samo oni koji su pročitali"

Na pitanje kako su mogli raspraviti nacrt koji je sažet u 80 stranica, a plan ih ima nekoliko stotina, odgovorio je: "Nas ne veseli, ja sam to pomno pratio, to što većina njih nije pročitala ni ovaj sažetak. Raspravljati mogu oni koji su pročitali o čemu se radi."

Dodao je da su u sažetku jasno naznačeni ciljevi nacionalnog oporavka.

''Cijeli plan uopće nije potrebno iznositi javnosti jer je to dokument koji izrađuje vlada. Plan se ne izglasava u saboru."

Ćorić je objasnio da se ovaj dokument od prethodnih razlikuje po tome što sada postoji novac kojim se mogu financirati planovi. Dodao je i da će vrlo rado primiti konstruktivne kritike

Na kritike Glasa poduzetnika sarkastično je odgovorio: "Pa to je nemoguće da kritiziraju, to mi je prvi glas. Ja sam pročitao taj pamflet koji su dostavili hrvatskoj javnosti, nakon silnih kritika koje su sasuli. Zanimljva je činjenica da oni Hrvatsku u tom dokumentu, u kontekstu transparentnosti, odnosno plana oporavka uspoređuju sa SAD-om, odnosno Velikom Britanijom, čini mi se. To samo po sebi govori o kvaliteti tog papira."

Ide li više novca u javni nego u privatni sektor? "Lažna dilema"

Bilo je razgovora i o zelenoj tranziciji gospodarstva.

"Da se podržava digitalizacija procesa, uvođenje novih tehnologija, odnosno ozelenjavanje hrvatske industrije kao takve. Sigurni smo da će taj novac otići u pravom smjeru", tvrdi Ćorić. Evo što je odgovorio na pitanje o navodima da više novca ide u javni nego u privatni sektor.

"Lažna dilema onih koji nameću ideju da bi ta podjela trebala biti striktna."

Pročitajte više