Čovjek (73) nazvao hotel u Zagrebu, tvrdio da su neki gosti "ozbiljna prijetnja"

Foto: Pixsell/Slaven Branislav Babic

POLICIJA je za kazneno djelo lažne uzbune prijavila 73-godišnjaka koji je prošlog ponedjeljka nazvao recepciju jednog zagrebačkog hotela i prijavio da su neki od njihovih gostiju sigurnosna prijetnja, zbog čega su u hotel morali doći i policajci koji su utvrdili da je prijava lažna.

Zagrebačka policija je u petak izvijestila da je 73-godišnjak "s unaprijed stvorenom namjerom da inicira hitno djelovanje policije" nazvao mobitelom recepciju jednog zagrebačkog hotela i lažno ukazao da više gostiju tog hotela predstavlja "ozbiljnu prijetnju i predstojeću ugrozu građana".

Lažna dojava

Na takav način, ističe policija, inicirao je hitno djelovanje policajaca koji su "poduzeli niz mjera i radnji s ciljem utvrđivanja istinitosti dojave te sigurnosti osoba i imovine", a tijekom kojeg je utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu, kažu u policiji.

Pročitajte više