Čovjek koji je u Zadru ostao bez stana: Taman smo ga sredili prije dolaska bebe

STANAR zgrade u Zadru u kojoj je danas izbio veliki požar, Davor Vlačić, dao je izjavu za medije. On i njegova obitelj ostali su bez krova nad glavom.

> VIDEO Veliki požar u Zadru stavljen pod kontrolu, izgorjelo više stanova

"Izgorilo je dosta toga i srušio se krov tako da je stan neupotrebljiv, znači, više ne živimo tu", rekao je na početku.

"Ženi je termin za tri dana, imamo klinku od 4 i pol godine i psa. Imamo obitelj kod koje ćemo se snaći zasad, ali koliko čujemo informacije iz Grada, dobit ćemo privremeni smještaj. Taman smo sredili cijeli stan prije dolaska bebe, tako da je ovo jedna psihološka borba", rekao je.

"Ova zgrada je tempirana bomba"

Da mu zgrada gori, rekao mu je prijatelj kojeg je sreo na Kalelargi.

"Kada smo došli, ne mogu reći da mi je laknulo kada sam vidio da nije naš stan, ali kada sam vidio da gori stan do našeg, znao sam da, s obzirom na to da je ova zgrada stvarno tempirana bomba, ovo je stara zgrada, stare grede, to je sve suho. Bilo je pitanje da nešto izgori - zahvatilo bi sve. Mislim da su vatrogasci napravili stvarno dobar posao, to je mogao biti domino efekt do Varoši i prema sv. Šimi, da je moglo izgoriti pola Poluotoka danas", rekao je.

"Volio bih ući bar gore na kraju dana spasiti što se spasiti da, ako se može dokumente… Cijeli život nam je ostao u tom stanu, onda se nađeš u jednom trenutku na ulici i gledaš kako sve nestaje… I treba ući u novu životnu priču, bit će to sve dobro, sve je to za ljude, kažu…", zaključio je.

Gradonačelnik: Omogućili smo im smještaj

Medijima se obratio i zadarski dogradonačelnik Ante Babić.

"Vatrogasci su čak morali srušiti dio krova, ali nešto se srušilo i samo od vatre. Naime, oni su sada, koliko su me izvijestili, uspjeli napraviti prekid između pojedinih spojenih zgrada i nadaju se da su ovime spriječili prelazak na druge zgrade", kaže.

Rekao je i da su dvije obitelji ostale bez stanova: "Jedna starija gospođa smještena je kod svoje rodbine, a jedna mlada obitelj nema gdje pa smo im omogućili smještaj."

Pročitajte više

 

Pročitajte više