Čovjek kojemu su u masakru ubijene sestre: Oslobodite čovjeka koji je upucao ubojicu

Screenshot: YouTube

NAKON masakra koji se u petak dogodio na Cetinju, kada je ubijeno 11 osoba, danas je u Vladinom domu na Cetinju održana komemoracija žrtvama. Komemoracija je počela minutom šutnje i poslana je poruka da Cetinje nije samo u svom tugovanju te da tuguje cijela Crna Gora, prenosi N1.

"Tragedija na Cetinju, u kojoj je u petak živote izgubilo 11 osoba, opomena je svima da se učini sve da se takav tragičan događaj više nikada ne ponovi", rekao je gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković. Istaknuo je da je tragedija nezapamćenih razmjera pogodila Cetinje i Crnu Goru te sve ostavila u šoku.

"Od prekjučer je naš grad okovan tugom i šokom, da su nevine žrtve stradale bez ikakve krivnje u jednom bezumnom napadu. Takav dan se ne pamti", kazao je Đurašković.

On je naveo da ne postoji riječ utjehe za obitelji.

"Pamtit ćemo s posebnim poštovanjem našu Natašu i njene anđele Mašana i Marka, našu Danicu, Dimitrija, Rajka, Aleksandra i Milu, Mitra, Gorana. Njihovi brutalno prekinuti životi ostaju dio naših sjećanja, ali i opomena svima da učinimo sve da se ovakav tragičan događaj više nikada ne ponovi", rekao je Đurašković.

Potpredsjednik Skupštine Mirko Stanić rekao je da je Cetinje obavijeno tugom kao nikada do sada. "Cetinje je kao nikada dosad ujedinjeno u boli s iskrenim osjećanjem tuge koja nas sve pogađa", naveo je Stanić.

On je rekao da Cetinje u svom tugovanju nije samo te da tuguje cijela Crna Gora. Zahvalio je svima na podršci i dodao da podrška iz drugih gradova mnogo znači.

"Crnu Goru, kao mnogo puta dosad, nažalost, ujedinila je tuga", rekao je Stanić.

Politički vrh na komemoraciji

Komemoraciji su prisustvovali predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Dritan Abazović, predsjednica Skupštine Danijela Đurović, brojni ministri u vladi Crne Gore, predstavnici lokalne vlasti, kao i članovi obitelji tragično stradalih.

U pucnjavi, koja se dogodila u petak u cetinjskom naselju Medovina u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, među kojima je i napadač (34), dok je šest osoba ozlijeđeno. Među ubijenima su 81-godišnjak, 74-godišnjakinja te djeca od osam i 11 godina. Povodom tragedije na Cetinju u Crnoj Gori je proglašena trodnevna žalost.

Čovjek kojemu su ubijene sestre: Oslobodite čovjeka koji je zaustavio krvavi pir

Nakon komemorativne sjednice, koja je održana u Vladinom domu na Cetinju, Tiodor Radunović obratio se predstavnicima vlasti s molbom da Cetinjanin koji je pucao u Vuka Borilovića bude oslobođen i da ga nadležni ne terete za bilo koje krivično djelo.

Radunović je pozvao da se odgovornosti oslobodi čovjek koji je, kako je kazao, zaustavio krvavi pir na Cetinju. "Da ta djeca koju taj čovjek ima ne ostanu bez oca drugi put, molim vas da se taj čovjek ne tereti", kazao je Radunović i poručio da je njegov čin herojski, prenosi RTCG.

Nakon njegovog kratkog obraćanja u sali su se čili aplauz i riječi podrške.

Podsjetimo, u petak je na Cetinju Vuk Borilović ubio 10 i ranio šest osoba, nakon čega je i on ubijen. Među stradalima su dva člana porodice Radunović.

Kako piše portal cdm.me, Radunović je u ovom masakru izgubio dvije sestre, Milu i Aleksandru Radunović.

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više