Čovjek koji je dečka u Umagu veslom udario po glavi je policajac

Foto: Privatna arhiva

POLICIJSKA uprava Istarske županije oglasila se o incidentu u Umagu, gdje je u subotu navečer čovjek veslom izudarao dvadesetogodišnjeg studenta iz Zagreba nakon što se on popeo na napuhanac Wibit u moru.

Napadač je policajac koji je prije par mjeseci privremeno udaljen iz službe.

"U listopadu prošle godine privremeno udaljen iz službe zbog teže povrede službene dužnosti"

"U svezi Vašeg upita obavještavamo Vas da je policija 30. srpnja oko 21.30 sati zaprimila dojavu o narušavanju javnog reda i mira na plaži u Zambratiji. Dolaskom policije na mjesto događaja zatečena su dvojica 2O-godišnjaka, koje je, dok su se nalazili u moru, prvo verbalno, a potom jednog od njih veslom po glavi, udario nepoznati muškarac, koji je bio revoltiran time što se penjao na zrakom punjene gumene dijelove tzv. Wibit.

Dvadesetogodišnjaku je pružena medicinska pomoć te je utvrđeno da je zadobio lakše ozljede. Policija je provedenim izvidima utvrdila da je javni red i mir narušavao 31-godišnjak te će se protiv njega podnijeti optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Također, možemo vam potvrditi da je riječ o policijskom službeniku koji je u listopadu prošle godine zbog teže povrede službene dužnosti rješenjem načelnika PU istarske privremeno udaljen iz službe", stoji u odgovoru policije na upit Glasa Istre.

Podsjetimo, mladić iz Zagreba je poslao pismo medijima u kojem je opisao što se događalo kad je napadnut. Zaradio je tešku ozljedu glave i četiri šava.

"Otišli smo se popeti na platformu ne znajući da ću zbog toga skoro poginuti"

"Sve je počelo u večernjim satima kada smo moja dva prijatelja i ja odlučili otići na noćno kupanje na plažu u Zambratiji. Ugledavši u moru navedeni aquapark, koji je zapravo ništa drugo osim jednog tobogana i platforme na napuhavanje, otišli smo se popeti na njega, ne znajući da je, očito, vrijedan kao suho zlato te da ću zbog toga skoro poginuti", prepričao je incident mladić u pismu Glasu Istre.

"Prijetio nam je da će nas prebiti, a onda je zamahnuo veslom. Obranio sam se, okrenuo glavu i osjetio udarac"

"Čim sam se popeo na njega, djelatnik aquaparka doplivao je na surferskoj dasci i veslom te se derao da siđem te mi je uputio još niz psovki koji nimalo ne priliče nekom tko radi u srcu turističke sezone i to posao u kojem su glavni klijenti djeca. Budući da nisam htio ikakve probleme, sišao sam s te platforme, pa je on doplivao do mene i mojih prijatelja i nastavio s vrijeđanjem i prijetnjama da će nas prebiti. U jednom je trenutku zamahnuo veslom, pri čemu sam ja digao ruku u znak obrane, no potom se zaustavio, a ja sam okrenuo glavu kako bih se vratio na plažu i tad sam osjetio teški udarac od kojeg sam skoro pao u nesvijest.

"Krv je šikljala na sve strane"

Krv je šikljala na sve strane te sam se jako uplašio i teturajući sam otišao iz mora, dok je djelatnik Aquaparka Zambratija i dalje nastavio s prijetnjama mojim prijateljima. Na plaži su bile dvije žene koje su mi, nakon što su vidjele u kakvom sam stanju, odmah pozvali Hitnu, koja je došla vrlo brzo i odvela me u vozilo Hitne pomoći gdje sam dobio liječničku pomoć i četiri šava. S njima je došla i policija iz Umaga koja me ispitivala o situaciji te su bili vrlo korektni, no još nisu otkrili počinitelja iako su znali da se radi o djelatniku Aquaparka Zambratija.

"Skoro sam se u Zagreb vratio u lijesu"

Zbog penjanja na aquapark, ako se on tako uopće može i nazvati, skoro sam se u Zagreb vratio u lijesu. Pogriješio jesam što sam to napravio, jer se to ipak treba papreno platiti, a moj bi spust niz gumeni tobogan vjerojatno smanjio vlasniku Aquaparka cjelodnevnu dobit, pa se to ipak moralo kazniti s teškim fizičkim napadom od kojeg već tri dana ne mogu normalno zaspati.

Pozivam sve ljude da pripaze na ovakve stvari, čini se da je, kao i uvijek, najbitnija zarada, a ne kakva je kvaliteta zaposlenika koji drže ovakve 'turističke atrakcije'", zaključio je.

Pročitajte više

 

Pročitajte više