Čovjek u Banjoj Luci pustio policajce u kuću pa ih napao sjekirom i nožem

Ilustracija: Dejan Rakita/PIXSELL

MUŠKARAC iz Ramovca kod Bosanske Gradiške spremio je zasjedu interventnoj jedinici Sudske policije Republike Srpske koja je došla po njega kako bi ga odvela na zakazano ročište. Kako piše Srpska info, muškarac je već otprije poznat po nasilnim ispadima.

Akcija je počela oko šest sati ujutro kada su sudski policajci došli do kuće muškarca kako bi ga spriječili u bijegu. Ulazna vrata kuće bila su odškrinuta, ispričao je izvor iz sudske policije za Srpska info.

"Jedan od sudskih policajaca je zvao muškarca i rekao mu zašto su došli. Kada je čuo policajca, muškarac je krenuo sa psovanjem dok je u rukama držao sjekiru i nož. U trenutku kada su policajci ušli u kuću, nasilnik se nalazio u drugom kraju zamračene prostorije. Potom je počeo nekontrolirano mahati sjekirom i nasrnuo na sudske policajce. Poslije toga su policajci ušli u prostoriju. Zamahnuo je sjekirom prema sudskom policajcu koji se uspio zaštititi od napada sjekirom. Muškarac je dalje nasrtao na sudske policajce dok ga konačno nisu oborili na tlo i uhitili", ispričao je izvor za Srpska info.

Na gotovo sličan način je muškarac prošle godine u kolovozu pokušao otjerati sudske policajce iz svog dvorišta. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja muškarac je odveden na liječenje u Kliniku na psihijatriju u Banjoj Luci.

Pročitajte više

 

Pročitajte više