Čovjek u SAD-u popeo se požarnim stepenicama i upao na trening specijalaca. Upucan je

Screenshot: YouTube/CBS Chicago

MUŠKARAC se jučer ujutro požarnim stepenicama popeo na peti kat policijskog objekta u Chicagu i upao u prostoriju za obuku specijalnih postrojbi (SWAT), pri čemu ga je upucala policija. 

"Nakon što je ušao kroz otvorena vrata, muškarac je sa stola zgrabio najmanje dva pištolja i uperio ih u policajce. Osumnjičenika je upucala policija te je hospitaliziran s ozljedama koje nisu opasne po život", rekao je načelnik čikaške policije David Brown na konferenciji za novinare.

"Na tom katu nema prozora ili ventilacije"

Muškarac je prvo prišao zgradi i pitao čuvara gdje može uzeti osobnu imovinu. Umjesto da se zaputi prema javnom ulazu, zaobišao je objekt i došao do vanjskih požarnih stepenica te se popeo na peti kat, piše CNN.

"Na petom katu se održava obuka SWAT-a, a vanjska vrata prostorije za trening ostavljamo otvorenima jer na tom katu nema prozora ili ventilacije", objasnio je Brown.

Policajci u prostoriji za obuku obavijestili su naoružane policijske službenike u zgradi o incidentu te su oni odmah reagirali i zapucali na osumnjičenika, rekao je Brown.

Ured za policijsku odgovornost (COPA) provodi istragu o pucnjavi.

Pročitajte više