Čovjek upao u zagrebačko Poglavarstvo, zaključan je kod ulaza. Okružili ga zaštitari

Ilustracija: Tomislav Miletic/PIXSELL

U ZAGREBAČKOM Gradskom poglavarstvu upravo se odvija neobična situacija. U predvorju Poglavarstva prosvjeduje muškarac. Kako piše RTL, radi se o Marku Bonfačiću, bivšem suradniku Hrvatskog helsinškog odbora.

Bonfačić navodno prosvjeduje jer mu prijete u Hostelu Arena, gdje je smješten kao stradalnik zagrebačkog potresa. Od zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića traži da mu pruži sigurnost ili da mu osigura drugi smještaj. "Prosvjedujem, kao što je i Tomašević. Tu sam u foajeu, nisam uhapšen", rekao je u kratkom razgovoru za RTL.

On je još kasno večeras bio u zaključanom predvorju.

Prva klizna vrata bila su zaključana, a s druge strane su iza stakla porte sjedili zaštitar i portir. Bonafačić je šetao gore-dolje po predvorju. Nije se čulo što govori novinarima ispred. U jednom se trenutku zaderao "moram braniti poziciju" te je odšetao natrag.

Bio je i gradski vijećnik

Marko Bonifačić iza sebe ima političku karijeru. Od 1986. do 1990. obnašao je dužnost javnog pravobranitelja Općine Zelina, Dugog Sela i Općine Trešnjevka, a do 1992. bio je zamjenik gradskog pravobranitelja Grada Zagreba.

U svojoj biografiji navodi kako je od 1991. do 1993. bio branitelj u Domovinskom ratu.

Od 1992. do 1995. bio je član Upravnih odbora više tvrtki, pravni savjetnik te viši stručni savjetnik u Hrvatskom fondu za razvoj i privatizaciju.

Također, od 1008. do 2000. bio je predsjednik Gradskog odbora Liberalne stranke, a od 2000. do 2001. gradski zastupnik u Gradskoj skupštini te predsjednik Skupštinskog odbora za prostorno uređenje i član Skupštinskog odbora za statut. Bonifačić je također bivši pravni savjetnik Hrvatskog helsinškog odbora.

Pročitajte više

 

Pročitajte više