Crna Gora prognala još šest ruskih diplomata

Ilustracija: EPA

CRNOGORSKO ministarstvo vanjskih poslova proglasilo je danas nepoželjnim osobama još šest diplomata iz veleposlanstva Ruske Federacije u Crnoj Gori. Iz crnogorskog MVP-a naveli su da je odluka donesena zbog aktivnosti ruskih diplomata koje su u suprotnosti s Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima i odnosima međusobnog uvažavanja i poštovanja dvije države.

Crna Gora je u prvoj polovini ove godine prognala šest diplomata pa je ukupan broj Rusa kojima je kao nepoželjnim osobama naređeno da napuste Crnu Goru sada 12.

U Podgorici uhićeni špijuni?

Ranije u četvrtak, kako su prenijeli mediji u Podgorici, nekoliko crnogorskih državljana uhićeno je u glavnom gradu zbog sumnje na to da su bili ruski špijuni, a među njima, kako prenose mediji, ima i zaposlenih u institucijama državne vlasti.

Među uhićenima je navodno i dugogodišnji djelatnik crnogorskog MVP-a.

Također, prema izvješćima medija, policija je istraživala i pretresla nekolicinu ruskih državljana.

"Spremni smo štititi nacionalni interes"

Crnogorsko državno tužiteljstvo još nije službeno potvrdilo uhićenja, a crnogorski premijer Dritan Abazović je rekao da se radi o međunarodnoj akciji koja je počela kasno u srijedu.

“Aktivnost je planirana nešto ranije i sinoć je aktivirana. Jutros je uhapšeno više osoba. U svakom slučaju, rade se pretresi na više lokacija i više osoba je u pitanju. Međunarodnog je karaktera. Mi smo spremni štititi nacionalni interes Crne Gore u svakom segmentu", rekao je Abazović.

Pročitajte više

 

Pročitajte više