Crnogorski premijer objavio slike: Pronašli smo opremu ukradenu u napadu na Dubrovnik

Foto: A.K./ATAImages/PIXSELL, screenshot

Premijer Crne Gore Dritan Abazović objavio je kako je pronađena oprema s aerodroma Ćilipi kod Dubrovnika koja je ukradena tijekom napada na Dubrovnik 1991. i 1992. godine za koje je napisao kako je "najsramnija stranica crnogorske povijesti". Kazao je kako je oprema sada u Tužiteljstvu. 

Objavio je i fotografije. 

Abazovićevu objavu prenosimo u cijelosti.

"Dobro jutro, Crna Goro. Oprema sa Ćilipa pronađena i evidentirana - završila u Tužiteljstvu!

Nakon 30 godina, zahvaljujući rukovodstvu Aerodroma Crne Gore, prilikom popisa imovine ove državne kompanije, pronađena je i evidentirana oprema za koju se sumnja da je ukradena sa Aerodroma Ćilipi, tijekom napada na Dubrovnik 1991-1992, najsramnije stranice crnogorske povijesti koju je ispisalo tadašnje rukovodstvo.

Za razliku od prethodnih Vlada, ova ne bježi od prošlosti već se sa njom suočava kako buduće generacije iste greške ne bi ponavljale. Vodimo transparentnu politiku, ispravljamo brojne nepravde i učimo važne povijesne lekcije.

O svemu ovome danas je obaviješteno nadležno tužiteljstvo, a Ministarstvo vanjskih poslova će o istom službenim putem upoznati i kolege iz Hrvatske.

Zahvaljujem se rukovodstvu Aerodroma Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Odbora direktora Eldinom Dobardžićem, izvršnom direktoru Vladanu Draškoviću i njegovom zamjeniku Petru Raduloviću na posvećenom i odgovornom radu.

Za razliku od prethodnika, ova Vlada Crnu Goru vodi pravim putem!" napisao je Abazović. 

Dobro jutro, Crna Goro ☀️ Oprema sa Ćilipa pronađena i evidentirana - završila u Tužilaštvu! Nakon 30 godina,...

Posted by Dritan Abazović on Tuesday, September 26, 2023

Pročitajte više

 

Pročitajte više