Cvetojević: Novac koji će Rimac dobiti od države nije vaš novac

Foto: PIXSELL

PODUZETNIK Saša Cvetojević komentirao je vijest da je Europska komisija prošli tjedan odobrila hrvatsku državnu pomoć od milijardu i pol kuna za projekt robotaksija koji razvija inovator i poduzetnik Mate Rimac. 

Podsjetimo, sredstva će biti isplaćena u obliku izravne bespovratne potpore i pokrit će oko 45 posto prihvatljivih troškova. Ako se projekt pokaže profitabilnim, odnosno ostvari dodatnu zaradu, Rimac će dio dobivene pomoći vratiti državi. Riječ je o projektu šire urbane mobilnosti u Zagrebu koji će korisnicima omogućiti kombiniranje više načina prijevoza preko jedinstvene platforme.

"Novac važe države, dakle, nije više vaš novac"

Cvetojević u svojoj objavi kaže da novac koji će Rimac dobiti nije "vaš i naš" novac.

"Vaš novac je novac na vašem računu i u vašem novčaniku. Novac vaše firme nije vaš novac. Novac koji su vam oteli za poreze, nije vaš novac. Novac vaše države, stoga, nije više vaš novac.

Vaš novac je onaj kojim vi možete suvereno raspolagati. Novac koji je vaša država uplatila nekoj zajednici država, pogotovo više nije vaš novac.

Kako vi vaš novac ne biste nikad dali Rimcu, niti ikom sličnom, pogotovo ako vama osobno ne daje ništa vidljivo i ništa što vi smatrate vrijednim, zauzvrat, očito je da novac koji mu je dodijelio neki političar nije novac kojim VI raspolažete. Stoga taj novac nikako ne može biti VAŠ novac.

Otpratite me za još savjeta o vašem novcu", napisao je Cvetojević na svom Facebooku.

Pročitajte više