Danas će biti vruće i sparno, mogući pljuskovi s grmljavinom

Foto: Miroslav Lelas/Pixsell

PRETEŽNO sunčano, osobito u Dalmaciji, očekuje se danas prema prognozi DHMZ-a. Kasno poslijepodne i navečer mjestimice se očekuje kiša ili pljuskovi s grmljavinom, ponajviše u središnjim i istočnim predjelima. Pljuskovi lokalno mogu biti izraženi.

Slab do umjeren jugozapadni vjetar popodne u okretanju na umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, uz obalu i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 31°C.

Zbog mogućih pljuskova praćenih grmljavinom za dio zemlje danas je na snazi i žuto upozorenje Meteoalarma.

Detaljna prognoza

Istočna Hrvatska

Prijepodne uglavnom sunčano. Uz više oblaka uglavnom tek popodne i navečer mjestimice malo kiše, ali su uz jači razvoj oblaka na zapadu mogući izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab, potom umjeren sjeverni. Najviša temperatura između 28 i 31°C.

Središnja Hrvatska

Prijepodne uglavnom sunčano i suho, a mjestimične kiše može uz polazno više oblaka biti u Međimurju. Lokalni pljuskovi poslijepodne i navečer praćeni grmljavinom ponegdje mogu biti i izraženiji. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, potom u okretanju na sjeveroistočni. Najviša temperatura od 28 do 30°C.

Gorski kotar i Lika

Djelomice sunčano i uglavnom suho. Uz više oblaka u drugom dijelu dana osobito u Gorskom kotaru lokalno pljuskovi i grmljavina. Vjetar do umjeren jugozapadni, popodne u okretanju na sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura između 25 i 29°C.

Istra

Vedro i sunčano. Puhat će slab jugozapadni i južni vjetar. More će biti malo valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka u bit će uglavnom od 11 do 15°C, a najviša dnevna od 25 do 28°C.

Sjeverni Jadran

Većinom sunčano, povremeno s više oblaka, osobito u drugom dijelu dana. Postoji vrlo mala mogućnost za lokalni kraći pljusak. Vjetar slab, povremeno umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura između 25 i 28°C.

Dalmacija

Prevladavat će sunčano, prolazno s umjerenom naoblakom. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni i zapadni. Najviša temperatura između 25 i 29°C, a u unutrašnjosti moguće i do 32°C.

Sljedećih dana isto vruće

Na Jadranu pretežno sunčano i uglavnom suho, očekuje se sutra.. U unutrašnjosti djelomice sunčano i danju malo manje toplo, a s promjenjivom naoblakom mjestimice malo kiše ili poneki pljusak može pasti ponajprije u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar slab, u Slavoniji umjeren sjeverozapadni, na sjevernom Jadranu ujutro mjestimice bura, danju na moru slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža temperatura od 12 do 15, na moru između 15 i 18, a najviša dnevna od 25 do 29°C.

Vrlo toplo, ponegdje i vruće očekuje se i sljedećih nekoliko dana.

Pročitajte više