Danas iznadprosječno toplo. Za vikend još toplije

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

HRVATSKU danas očekuje pretežno sunčano vrijeme, mjestimice uz umjerenu naoblaku i iznadprosječno toplo, upozoravaju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni, duž obale i zapadni te sjeverozapadni.

Najviša temperatura uglavnom će se kretati od 26 do 31 Celzijevog stupnja.

Prognoza DHMZ-a po regijama

Istočna Hrvatska

Sunčano uz slab do umjeren južni i jugoistočni vjetar. Najviša temperatura zraka uglavnom od 24 do 26 °C.

Središnja Hrvatska

Sunčano. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Najviša temperatura zraka uglavnom od 24 do 26 °C.

Gorski kotar i Lika

Sunčano uz većinom slab vjetar. Najviša temperatura zraka od 22 do 25 °C.

Istra

Vedro i sunčano. Puhat će slaba do umjerena, prema otvorenom moru mjestimice pojačana bura koja će sredinom dana okretati na jugozapadni i južni vjetar. More će biti malo, prijepodne ponegdje do umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 25 do 27 °C.

Sjeverni Jadran

Sunčano. Umjerena, podno Velebita i jaka bura tijekom jutra u slabljenju, a potom će okrenuti na slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša temperatura zraka uglavnom od 24 do 26 °C.

Dalmacija

Sunčano. Umjerena i jaka bura tijekom prijepodneva u postupnom slabljenju, a poslijepodne će puhati mjestimice umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša temperatura zraka uglavnom od 24 do 27 °C.

Za vikend malo nestabilnije

Pretežno sunčano, osobito u Dalmaciji, očekuje se sutra, piše DHMZ.

Poslijepodne sa sjevera porast naoblake uz mjestimičnu kišu i pljuskove s grmljavinom, osobito u središnjim i istočnim predjelima. Pritom pljuskovi lokalno mogu biti izraženi. Slab do umjeren jugozapadni vjetar od sredine dana u okretanju na umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Na Jadranu će puhati slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, uz obalu i jugozapadni.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 15, na Jadranu od 15 do 19 °C. Najviša dnevna većinom između 27 i 32 °C u unutrašnjosti te od 25 do 29 °C na Jadranu.

U nedjelju i ponedjeljak oborina je vjerojatna uglavnom u gorskim predjelima i u unutrašnjosti Dalmacije. Na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar, u noći i ujutro ponegdje bura, a u ponedjeljak će zapuhati južni vjetar i jugo. Vrlo toplo i vruće.

Pročitajte više