Temperature danas i preko 23 Celzijusa, a za vikend promjena

Foto: PIXSELL/Hrvoje Jelavic

HRVATSKU danas očekuje toplo vrijeme s temperaturama od 18 do 23 Celzijeva stupnja, a u Slavoniji moguće ponegdje i više, poručuju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) uz napomenu da se nakon sunčanog jutra sa sjeverozapada prema večeri očekuje postupan porast naoblake.

Zapuhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar, u gorju i središnjim predjelima mjestimice na udare i olujan. Na Jadranu će puhati slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak, popodne na sjevernom dijelu u jačanju.

Sutra promjena

Sutra, pak, dolazi promjena, piše DHMZ u svojoj prognozi.

Promjenljivo i nestabilno, mjestimice uz kišu. Ponegdje će biti i pljuskova praćenih grmljavinom, lokalno moguće i izraženijih. Na jugu zemlje zadržat će se uglavnom sunčano i bez oborine. Vjetar povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u gorju, popodne i u središnjim predjelima i jugozapadni, kažu iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Na Jadranu će većinom umjeren jugozapadnjak i jugo prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10, na moru između 9 i 13°C. Najviša dnevna od 16 do 20, u gorju i središnjim predjelima između 11 i 15°C, dodaju.

Pročitajte više