Darinko Kosor ima novi posao, postao je Aladrovićev savjetnik za medije

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

DARINKO KOSOR, bivši predsjednik HSLS-a i zastupnik u prošlom sazivu sabora, novi je specijalni savjetnik za medije Josipa Aladrovića, ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Tu je informaciju Kosor potvrdio Nacionalu.

Kosor ima srednju stručnu spremu, a jedno vrijeme mijenjao je pokojnog Bandića

Kosor je inače ekonomist sa srednjom stručnom spremom i završenim Ekonomskim obrazovnim centrom u Zagrebu. Prije ulaska u politiku bavio se marketingom i tu je stekao inicijalni kapital koji je kasnije investirao u vilu na Pantovčaku.

Nakon ulaska u politiku bio je i zamjenik pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba te je s Bandićem neko vrijeme dobro surađivao, a potom se i razišao. Pripisuju mu i izraženu bliskost s kontroverznim Mislavom Stipićem, zaposlenikom HRT-a prozvanim za seksualno uznemiravanje, dodaje Nacional.

Aladrović je prije Kosora angažirao Dijanu Čuljak

Podsjetimo, Aladrovića je prije Kosora savjetovala Adepto Media, tvrtka u vlasništvu Dijane Čuljak, također za poboljšanje komunikacije.

Čuljak je bila osuđena na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine i pet mjeseci zatvora zbog afere Core Media. Sud je odlučio i da mora vratiti 1.6 milijuna kuna nepripadajuće koristi. No Vrhovni sud tu je presudu naknadno ukinuo i vratio na ponovno suđenje. To znači da se postupak i dalje vodi.

Pročitajte više