Detalji masakra u Cetinju: Prvo ubio obitelj s djecom, pa ubijao na ulici

Foto: Jelena Jovanovic/Vijesti.me

ŠEF crnogorske policije Zoran Brđanin obratio se javnosti povodom masakra u Cetinju. Potvrdio je da je danas ubijeno 11 ljudi, među kojima i dvoje djece, te otkrio nove detalje krvavog pohoda Vuka Borilovića, 34-godišnjaka iz Crne gore. "Danas je tragičan dan ne samo za Cetinje nego za cijelu Crnu Goru. Ljudski životi su najvrjedniji i nenadoknadivi, a danas smo izgubili 11 građana i građanki, među kojima i dvoje djece", rekao je Brđanin na početku obraćanja.

"Suosjećam s obiteljima stradalih i u svoje osobno ime i u ime Uprave policije upućujem im na ovaj način izraze najdubljeg saučešća, a pošto u trenutku ovog događaja nisam bio u Podgorici, krenut ću večeras i na Cetinje. Također, nadam se da će se ozlijeđeni brzo i uspješno oporaviti", nastavio je.

"Ubio ženu i njenih dvoje djece, potom izašao van i ubio još sedam osoba, a šest ih ranio"

Šef crnogorske policije potom je otkrio prve službene informacije kojima raspolaže. Rekao je da su ubijena djeca imala osam i 11 godina.

"Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15.30 sati tridesetčetverogodišnji muškarac V.B., sa Cetinja, pucao je na obitelj čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja - lovačke puške - lišio života dvoje djece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina, i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla ozljedama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest", rekao je Brđanin, prenosi RTCG.

"Okolnosti cijelog događaja još se utvrđuju"

"Po pozivu građana na mjesta događaja su upućeni policijski službenici kojom prilikom je u razmjeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik. Za sada nije jasno što je potaklo V.B. na ovako gnjusan čin, kojom prilikom je i sam lišen života", dodao je.

Brđanin kaže da se okolnosti cjelokupnog događaja, uključujući i lišenje života Vuka Borilovića, i dalje utvrđuju te da će javnost na vrijeme biti obaviještena o svim detaljima.

"Želim izraziti nadu da više nikad nećemo svjedočiti ovakvoj tragediji u Crnoj Gori. Vjerujem da svi poštujemo bol obitelji, a zahvaljujem medijima na korektnom odnosu u dosadašnjem izvještavanju i apeliram da se sa maksimalnim oprezom nastavi izvještavanje", zaključio je.

Pročitajte više

 

Pročitajte više