Detalji smrti motorista: Bez vozačke jurio neregistriranom Hondom, umro na mjestu

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U DANAŠNJOJ prometnoj nesreći koja se oko 10:30 dogodila na državnoj cesti D-8, nedaleko od Podorljaka u Šibensko-kninskoj županiji, smrtno je stradao 29-godišnji motociklist.

Policija je opisala što se dogodilo.

"Do prometne nesreće je došlo na način da 29-godišnji vozač, upravljajući motociklom Honda bez registarskih oznaka i kojem je istekla valjanost prometne dozvole, za kojeg nije imao položenu odgovarajuću "A" kategoriju, na dijelu kolnika gdje je promet reguliran privremenom prometnom signalizacijom (ograničenje 30 km/h zbog izvođenja radova na kolniku), u desnom zavoju brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste, preglednosti te gustoći prometa kojom prilikom prelazi u traku namijenjenu za vozila iz suprotnog smjera i udara u osobni automobil Suzuki koji je dolazio iz suprotnog smjera i kojim je upravljao 44-godišnjak", piše policija.

"Od siline udara i zadobivenih ozljeda motociklist je preminuo na mjestu događaja dok su tri osobe iz osobnog automobila zadobile lakše, a četvrta teške tjelesne ozljede i jedna je zadržana na promatranju u KBC Firule.

O prometnoj nesreći će Posebnim izvješćem biti obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku", objavila je policija.

Pročitajte više

 

Pročitajte više