Detalji teške nesreće: Kamion i auto se frontalno sudarili na autocesti, dvoje mrtvih

Screenshot: Nova TV

POZNATE su prve informacije o teškoj prometnoj nesreći na autocesti Rijeka-Zagreb u kojoj su poginule dvije osobe. 

Do nesreće je došlo nešto nakon 9 sati kada su se izravno sudarili osobno i teretno vozilo na dijelu autoceste gdje se zbog radova promet odvija dvosmjerno po jednoj strani vijadukta.

Poginuli hrvatski državljani, kamion i auto su se sudarili frontalno

Poginuli su hrvatski državljani, potvrdila je Miroslava Preuc, zamjenica državne odvjetnice ODO-a Rijeka.

"Sudionici su hrvatski državljani, nažalost imamo u prometnoj nesreći dvije poginule osobe. Za sada radi se o utvrđenju da se prometna nesreća dogodila izravno, dakle došlo je do izravnog sudara", kazala je zamjenica državne odvjetnice ODO-a Rijeka za Novu TV

 

Kamion se kretao prema Rijeci, a auto prema Zagrebu

Kamion se kretao u smjeru Rijeke, a osobni automobil u smjeru Zagreba. Istragom, koja još uvijek traje, utvrdit će se točni uzroci teške nesreće.

Još uvijek nema službenih informacija o tome jesu li poginuli vozači ili je riječ o dvoje ljudi iz automobila koji se frontalno sudario s kamionom. 

Kamion je ostao prilijepljen uz ogradu u zaustavnoj traci, a automobil se nakon nesreće nalazio sa stražnje strane kamiona, u desnoj prometnoj traci, gotovo bočno okrenut. 

Autocesta nakon više sati otvorena za promet

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb, koja je satima bila zatvorena između čvorova Bosiljevo II i Vrbovsko, u međuvremenu je otvorena za sav promet.

Zbog nesreće su intervenirali policija, vatrogasci i radnici autoceste. 

 

Pročitajte više