Devetorica u Italiji silovala curice od 10 i 12 godina, jedan sve prenosio uživo

Ilustracija: Shutterstock

TALIJANSKA policija uhitila je jučer devetoricu mladića zbog slučaja grupnog silovanja dviju djevojčica u dobi od 10 i 12 godina u gradu Caivanu kod Napulja.

Vijest o silovanju djevojčica, koje su sestrične, šokirala je Italiju kada je objavljena u kolovozu. Silovanje se dogodilo u srpnju, a djevojčice je grupa muškaraca navodno silovala više puta. Zasad nisu poznate dodatne informacije o tome kako su djevojčice povezane s napadačima ni detalji o identitetima napadača.

Jedan od devetorice uhićenih snimio je jedno od silovanja i emitirao ga uživo, rekao je napuljski sudac za maloljetnike u nalogu za uhićenje. Sedam maloljetnika i dvoje odraslih tinejdžera uhićeno je ili podvrgnuto drugim "mjerama predostrožnosti", objavio je tužitelj.

Istražni sudac Umberto Lucarelli rekao je da su osumnjičenici "brutalno iskoristili slabost i dob svojih žrtava, sigurni da neće biti prijavljeni zbog srama i prijetnje distribucijom snimki silovanja".

Nakon što je objavljena vijest o grupnom silovanju, telijanska vlada je odobrila i zakonsku uredbu protiv maloljetničke delinkvencije kojom će maloljetnici lakše završiti u zatvoru, iako su ostale kontroverznije mjere izostavljene, poput snižavanja dobne granice kaznene odgovornosti. “Caivanov dekret”, koji je dobio ime po gradu u kojem se dogodilo silovanje dviju djevojčica, također kažnjava zatvorskim kaznama roditelje koji ne šalju djecu u školu.

Pročitajte više

 

Pročitajte više