Dežulović: 1512 tjedana od začeća na Hodu za život ponosno stupa zločinac Kordić

Screenshot; youtube/narod.hr

KOMENTATOR Boris Dežulović na svom se Facebook profilu osvrnuo na subotnji Hod za život u Zagrebu na kojemu je sudjelovao i osuđeni ratni zločinac Dario Kordić.

Kordiću ovo nije prvi put da je na Hodu za život, bio je već nekoliko puta. Upravo je Kordić u Haagu proglašen krivim za pokolj 116 civila, među kojima 11 djece i tromjesečnu bebu, u selu Ahmići.

Evo što je Boris Dežulović napisao o Kordićevom pojavljivanju na Hodu za život:

"- 7 tjedana od začeća zijeva
- 8 tjedana od začeća štuca
- 9 tjedana od začeća sisa palac
- 12 tjedana od začeća smije se
- 38 tjedana od začeća rodi se
- 51 tjedan od začeća zaplače u kolijevci kad pripadnici HVO-a s krunicama na uniformama banu u kuću i rafalima iz automatskog oružja poubijaju majku, oca, šestogodišnju sestru i osmogodišnjeg brata, poliju ih benzinom i zapale, pa ga vojnici čuju kako plače i vrate se da ubiju i zapale i njega i kolijevku i cijelu kuću
- 1512 tjedana od začeća na zagrebačkom Hodu za život nerođene djece ponosno stupa Dario Kordić, ratni zločinac pravomoćno osuđen zbog ubojstva 116 bošnjačkih civila u Ahmićima, od kojih trideset dvije žene i jedanaestoro djece, a među njima osmogodišnjeg Elvisa, šestogodišnje Šuhrete i njihovog brata Seje Ahmića, bebe stare tri mjeseca i dva dana."

Kriv za najveći pokolj u sukobu Bošnjaka i Hrvata

"Neizmjerno sam zahvalan našem gospodinu Isusu Kristu na ovako blagoslovljenom Hodu za život. Srce mi je bilo radosno, uživao sam vidjeti tisuće mladih, majke s djecom... Hrvatska s Kristom ima budućnost, to je sigurno", rekao je dobro raspoloženi Kordić u subotu na Hodu za život u razgovoru za portal Željke Markić.

Podsjetimo, ratni zločinac Dario Kordić, između ostalog, odgovoran je i proglašen krivim za ratni zločin u selu Ahmići u BiH, gdje su pripadnici HVO-a 16. travnja 1993. godine izvršili zločin protiv čovječnosti. Bio je to najveći pokolj u sukobu Bošnjaka i Hrvata.

Kordića je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) osudio na 25 godina zatvora, proglasivši ga odgovornim po zapovjednoj odgovornosti za pokolj 116 bošnjačkih civila u selu Ahmići, među kojima i 11 djece - uključujući i tromjesečnu bebu. Pušten je na slobodu nakon što je u austrijskom zatvoru odslužio dvije trećine kazne.

Nakon puštanja na slobodu priređen mu je doček u zračnoj luci. Kordić je posebno blizak s kontroverznim sisačkim biskupom Vladom Košićem.

Pročitajte više