DHMZ izdao upozorenja, za tri regije proglašena opasnost od nevremena

Ilustracija: Josip Regovic/PIXSELL

DRŽAVNI hidrometeorološki zavod (DHMZ) je izdao žuto upozorenje za dio Hrvatske. Mogući su izraženi pljuskovi i grmljavina.

DHMZ je za subotu izdao žuto upozorenje za Zagrebačku, Karlovačku i Osječko-baranjsku županiju.

Navode da su lokalno mogući jače izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom, a nevrijeme može prouzročiti i štetu.

Ističu da treba pripaziti na otvorenome.

Za danas je DHMZ prognozirao pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, ali i pljuskove s grmljavinom u kopnenim krajevima.

Uz jači razvoj oblaka lokalno pljuskovi i grmljavina ponajprije u drugom dijelu dana u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. Poneki pljusak moguć je i u Dalmaciji.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, na Jadranu i sjeverozapadni, a na kopnu prolazno u okretanju na sjeverni. Najviša temperatura zraka između 28 i 33 Celzijevih stupnjeva.

Što se sutrašnje prognoze tiče, DHMZ prognozira pretežno sunčano i vruće. Poslijepodne uz jači dnevni razvoj oblaka uglavnom na istoku mogući su pljuskovi. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni. Najniža temperatura između 13 i 18, na Jadranu od 19 do 24, a najviša između 29 i 33 °C.

Temperatura bi početkom tjedna mogla ići i na više od 33 stupnja, a po sadašnjim prognozama, tek bi u utorak popodne i navečer u kopnenim predjelima moglo biti pljuskova s grmljavinom.

I u drugoj polovici tjedna, kako sada stvari stoje, trebalo bi se zadržati sunčano i vruće vrijeme. 

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više