Direktor Terma Tuhelj: Dostavljač je greškom usipao kiselinu, došlo je do reakcije

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

NAKON što su danas poslijepodne evakuirani posjetitelji bazena u Termama Tuhelj, Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana zbrinula je 14 osoba, od kojih jedna osoba ima većih poteškoća s disanjem, dok su dvije osobe prevezene u bolnicu u Zagreb.

 

Evakuacija je počela oko 18:10, kada su posjetitelji izmješteni s prostora unutarnjih i vanjskih bazena, kao i s parkirališta, jer su neki i na tom području osjetili smetnje i zatražili pomoć.

Direktor: Dostavljač je greškom usipao kiselinu

"Oko 18 sati dostavljač kemikalija dostavio je natrijev hipoklorit, koji koristimo za obradu bazenske vode koju skladištimo u strojarnici bazena. Prilikom dostave dostavljač je greškom usipao kiselinu pH- te je u trenutku došlo do kemijske reakcije u zraku, koja se počela širiti prostorijama prema saunama i wellness-centru. Moramo napomenuti da situacija nema veze s bazenskom vodom", rekao je direktor Terma Tuhelj Vasja Čretnik.

Kaže da su odmah postupili u skladu s protokolom za nesreće i počeli s evakuacijom.

Terme će sutra normalno raditi

"Voditelj tehničkog odjela bio je na mjestu nesreće u svega par minuta te je zajedno s ostalim djelatnicima preventivno postupio u skladu sa svim protokolima. Suosjećamo zbog nastale situacije. Naši djelatnici odlično su se snašli u navedenoj situaciji, što je i rezultat naših čestih vježbi evakuacija i spašavanja te zahvaljujući tome nije došlo do ozbiljnijih posljedica na zdravlje gostiju", rekao je Čretnik.

Najavio je i da će resort sutra normalno raditi.

Pročitajte više