Dječak se utopio u bazenu na Viru. Za par dana trebao je navršiti 3 godine

Ilustracija: Zeljko Lukunic/PIXSELL

NA OTOKU Viru jučer predvečer utopilo se dijete, izvijestili su iz Policijske uprave zadarske.

Kako se navodi u obavijesti, zadarska policija je u ponedjeljak u 20:49 primila dojavu o pokušaju reanimacije djeteta na Viru, nakon čega je automobilom Hitne medicinske pomoći prevezeno u Opću bolnicu u Zadru, gdje je umrlo.

Policija je danas objavila nove informacije.

"Prema zasad prikupljenim informacijama, dijete je u jednom trenutku bez roditelja izašlo iz apartmana vikend kuće na Viru u kojoj su boravili, a nakon kratkog vremena vlasnik kuće je na dnu bazena ugledao dijete u besvjesnom stanju te ga izvukao iz vode.

Na mjesto događaja pozvana je Hitna medicinska pomoć koja je pokušala reanimirati dijete, nakon čega je kolima Hitne medicinske pomoći prevezeno u Opću bolnicu Zadar gdje je dijete preminulo", objavili su.

Za par dana trebao je navršiti 3 godine

Zadarski.hr javlja da je dječak za nekoliko dana trebao navršiti tri godine.

Vlasnik apartmana, utučen, opisao je kako je odmah reagirao kad je čuo metež. "Dječaka sam ugledao u bazenu, obučenog. Izvukao sam ga za tren i pokušao na svaki način pomoći. Nije nažalost bilo uspješno", rekao je vlasnik.

Tragičan slučaj komentirao je i načelnik Općine Vir Marin Radović.

"Jako mi je teško da o ovakvim temama moram govoriti. Izražavam sućut obitelji. Velika je tragedija da im se dijete utopilo u bazenu i apeliram na sve nas da budemo odgovorniji kako bismo izbjegli ovakve situacije", rekao je. Kazao je da su roditelji bili u neposrednoj blizini, no da je očigledno samo trenutak bio dovoljan da se dječaku nešto dogodi. 

"Pokušana je reanimacija, sve se pokušalo, nije uspjelo", rekao je načelnik.


 

Pročitajte više

 

Pročitajte više