Djed djece ubijene u masakru: Svima je pucao u glavu, da je bar jedno dijete ostavio

Foto: Facebook

DJED dječaka ubijenih u pokolju na Cetinju govorio je za srpske medije.

"Nije ubio samo moje unuke i snahu, on je ubio sve nas", kroz suze kaže Pero Martinović, djed Marka (8) i Mašana (11), koje je na Cetinju ubio Vuk Borilović (34) tijekom krvavog pohoda prošlog petka. "Mojim unucima je otkinuo glavu karabinom. Svima je pucao u glavu. Makar da nam je jedno dijete ostavio", kaže djed za Kurir nakon sahrane unuka i snahe Nataše (35).

"Moj sin Miloš, snaha Nataša i unuci živjeli su kod njega kao podstanari. Meni su Borilovići rođaci. Nikakve svađe nije bilo između njih, kao što se priča. Sve je to laž. Ma, gorke riječi nije bilo. Sve je bilo normalno. Moji su bili dobri s njihovom djecom, ništa nije slutilo na ovo zlo", priča.

Pozivi za vrijeme pokolja

Pero Martinović tvrdi da je ubojica par dana prije masakra suprugu L.B. (35) i djecu sklonio u Tivat. "Znam da se čudno ponašao u posljednje vrijeme. Prebio je kolegu, oštetio mu auto i gađao mu kuću. Tu je zatajila vlast, da su ga stavili u zatvor", ističe neutješni čovjek.

Petar kaže da je Borilović poslije masakra pozvao najprije njegovog sina Miloša te mu rekao da je ubio svoju i njegovu familiju. "Nakon toga je pozvao suprugu Milana Mitrovića da joj kaže da joj je ubio muža", tvrdi Martinović.

Na pitanje krivi li nekoga za smrt svojih najbližih, odgovara da nema koga krivit. "Nema koga da krivimo kada je on mrtav. Ne krivimo njegovu majku. Da je on živ, onda bi to bilo drugačije". Povodom informacije da je Vuk Borilović sahranjen tajno i izvan Cetinja, Martinović kaže da nije ni mogao biti sahranjen na nekom od groblja na kojima počivaju njegove žrtve.

Majka Vuka Borilovića Svetlana od petka je u šoku, kako kaže. "Ne mogu nikako shvatiti da je moj sin to napravio. Nije s rođacima i susjedima bio u svađi. Ali je imao probleme na poslu. Moj sin nije bio psihički bolestan i nije trebao ići kod psihijatra", rekla je Svetlana Borilović.

 

Video: Telegraf.rs

Pročitajte više