Maja Đerek o incidentu s Boraskom: Mene bi na njegovom mjestu bilo sram

ZAMJENIK gradonačelnika Splita Bojan Ivošević na Facebooku je danas opisao jučerašnji incident u kojem je proslavljeni bivši hrvatski veslač Igor Boraska upao u ured pročelnice Upravnog odjela za gradsku imovinu Grada Splita Maje Đerek i verbalno je napao. Da je došlo do napada potvrdila nam je i sama Đerek koja je objasnila da je Boraski zasmetalo što mu je oduzet gradski stan te je nenajavljeno upao u njen ured i nakon kratkog razgovora počeo vikati.

"Od kad sam došla u Split očekivala sam pritiske i prijetnje i ne bih radila dramu ni oko kojeg slučaja, pa tako ni ovog. Gospodin Boraska koristi kadrovski stan i pronašli smo da on i njegova kći imaju nekretnine, što je protivno propisima o davanju stanova u najam. Sukladno tome sam otkazala ugovor o najmu", priča Đerek.

"Ovdje se radi o moralnom osjećaju"

"On je jučer došao reći da ne želi vratiti stan i da će ga otkupiti. Naravno da to nije moguće, on je već sada bespravni korisnik. Stanovi se ne mogu otkupljivati, već se mogu prodavati jedino putem javnog natječaja. No očito gospodin smatra da je on zakon sam sebi u ovom slučaju. Očito njemu smeta da je netko nakon toliko godina napravio reviziju tog stana, a koristio je stan od preko 80 kvadrata na jednoj jako lijepoj lokaciji u Splitu", rekla je Đerek.

Kaže da je u njezin ured došao nenajavljeno, u trenutku kada nije bilo njezine tajnice te ušao u njezinu sobu. "Očito se prijavio da ide negdje drugdje, no samo je ušao tu, zatvorio vrata i počeli smo razgovarati. Počeo je dizati glas na mene, rekao mi je da radim štetu i da neću još dugo tu biti, a kako on to misli srediti ne znam.

Mene to neće spriječiti da postupan prema svima prema propisima i po zakonu. Zbog takvih slučajeva koji su skrivali svoje nekretnine, što se sada može vidjeti iz javnih evidencija, mi imamo 70 ljudi i obitelji koji čekaju na svoj stan i nemamo im što dati", poručuje Đerek.

"On je godinama plaćao jako nisku cijenu tog stana, od 500 do 600 kuna, unatoč nekretninama koje je imao sa strane, a obiteljima branitelja i osobama s invaliditetom, koji čekaju na zakoniti red temeljem javnog natječaja, nemamo što dati. Ovdje se stoga radi i o moralnom osjećaju i savjesti prema drugim sugrađanima koji su u lošijoj poziciji nego on, mene bi na njegovom mjestu bilo sram", zaključuje Đerek.

Pročitajte više

 

Pročitajte više