Dodik napao visokog predstavnika u BiH: Schmidt se*e, stalno me naganja da se vidimo

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

PREDSJEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik je tijekom današnje konferencije za medije oštro napao visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta. Dodik je konferenciju održao u Banjoj Luci, gdje je potpisao ugovor o izgradnji bolnice u Trebinju, piše Klix

Novinari su ga pitali da prokomentira izjave visokog predstavnika Christiana Schmidta, kojeg Dodik smatra glavnim krivcem za stanje u BiH. "Čovjek laže, da ne kažem da se*e. On je lažni visoki predstavnik, a ja sam i ranije rekao da on ne dolazi u BiH. Iskreno, ja ne mogu vjerovati da takvi ljudi upravljaju njemačkim sustavom", rekao je Dodik. 

"Stalno me naganja da se sretnemo"

Nakon toga je pokušao još više poniziti Schmidta iznoseći neke detalje koji do sada nisu bili poznati javnosti. "Ja sam se s njim sreo samo jednom... Zapravo dva puta. Prvi put dok je bio njemački ministar poljoprivrede. A drugi put, došao je u Antalyi, iskoristio je situaciju što sam rođen 12. ožujka i prišao je da mi čestita rođendan, a ja sam mu rekao da se makne", dodao je.

Potvrdio je da se ranije sreo s njim kao ministar poljoprivrede. "Istina je, primio sam ga kao ministar poljoprivrede u Istočnom Sarajevu, imali smo razgovor. On mene stalno naganja kako bi se sreo sa mnom, a ja neću. Schmidt je došao da provodi politiku Njemačke koja je na 'muslimanskoj' strani u BiH, kao što je na strani Albanaca na Kosovu", zaključio je Dodik.

Pročitajte više