Dodik: U Sarajevu ne jedem, ne pijem ni njihovu vodu, uvijek nosim flašicu

Foto: Screenshot RTRS

ČLAN Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je sinoć da mu, kada ide u Sarajevo, nije svejedno što jede i pije "jer se bojim da bi me netko mogao otrovati".

Dodik je sinoć dao veliki intervju za RTRS u kojem je, manje-više bez ikakvih potpitanja voditelja, održao jednosatni monolog u kojem je između ostalog isticao svoju ulogu u nekim događajima iz povijesti, što je sve skupa teško ili nemoguće provjeriti. 

Tako je Dodik pričao o tome kako je posredovao u pregovorima NATO-a i Srbije u kojima je, kako je naveo, osobno od tadašnjeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića tražio da napravi određene ustupke kada je u pitanju Kosovo kako ne bi došlo do NATO-ovog bombardiranja tadašnje SR Jugoslavije.

Također, naveo je kako se suprotstavio Miloševiću kada je od njega tražio da podnese ostavku na mjesto predsjednika vlade RS-a, a opisivao je i mnoge druge događaje koji su se navodno odigrali koncem devedesetih godina prošlog stoljeća.

U nastavku je pričao kako se odupro pritiscima koje su na njega vršili visoki dužnosnici SAD-a, koji su od njega, ispričao je, tražili da pristane na jedinstvenu policiju u BiH, ukidanje imena Republika Srpska i biranje jednog predsjednika na nivou cijele države. Sve je to on, kako kaže, kategorično odbio, a onda krenuo "rješavati križaljku usred sastanka", prenosi Klix.ba. 

"U Sarajevu nikad ne pijem vodu, flašica je uvijek tu"

No ono što je posebno zanimljivo u intervjuu je ono što je Dodik izrekao od 34. minute intervjua. 

"Meni uopće nije svejedno kad idem u Sarajevo što jedem i pijem. Hoće li mi neko podvaliti neko jelo... Ne bih trebao biti naivan da me netko tamo zavali i otruje. Što imam onda od toga da budem dobronamjeran? Tu nema ničega. Ja ne pijem njihovu vodu. I danas kad idem u Sarajevo flašica je ovdje, je l' tako?" rekao je Dodik pokazujući na džep sakoa.

Zaključio je da ga, što god tko mislio o tome, baš briga.

"Ne jedem tamo, ne pijem vodu, vratim se u Istočno Sarajevo, doručkujem, ručam, što god treba, to je danas, a tako je bilo i ranije", zaključio je Dodik.

Pročitajte više