Dom ovih dječaka iz Sirije je uništen: "Tko nije pobjegao iz zgrade, umro je"

Screenshot: Twitter

ČETIRI dječaka iz Sirije koja su preživjela potres svoje muke su opisala dobrotvornoj organizaciji Save the Children. Njihove priče prenio je Sky News.

Sirijac Firas (10) kaže da su bili uplašeni. "Zgrada se srušila, svi su bili unutra. Pola ih je pobjeglo, druga polovica je umrla", govori Firas.

"Sve je nestalo"

Tinejdžer Hosni (17) živio je u zgradi koja je nakon potresa uništena.

"Osjetili smo kako se kuće tresu. Oni koji su mogli pobjeći, pobjegli su. Ostali su umrli. Čak ni stvari poput mobitela nisu spašene. Imamo samo odjeću u kojoj smo istrčali iz zgrade. Sve ostalo je nestalo", ispričao je tinejdžer.

"Skočio sam kroz prozor"

Sirijac Ayman ima 13 godina. Kaže da je spavao za vrijeme potresa, ali da ga je tata probudio, pa su izašli van. "Zgrada se nastavila tresti, a onda je postala ruševina. Bili smo tako uplašeni", rekao je Ayman, prenosi Sky News.

Amin (11) je bio još u krevetu dok je potres postajao sve jači. Nešto kasnije, kada se potres malo smirio, htio je izaći iz stana, ali nešto je blokiralo vrata.

"Nisam znao kako da odem iz zgrade. Onda sam otvorio prozor i skočio kroz njega. Vani smo spavali u autu, a ujutro smo se odvezli do djedove kuće", ispričao je dječak iz Sirije koji je preživio potres.

Pročitajte više