Domovinski pokret i HSP dogovaraju zajednički izlazak na izbore i suradnju

Foto: Domovinski pokret

Iz Domovinskog pokreta izvijestili su kako su s Hrvatskom strankom prava započeli pregovore o dugoročnoj budućoj političkoj suradnji i zajedničkom nastupu na europskim, parlamentarnim, predsjedničkim, a potom i lokalnim izborima.

''Suradnja između Domovinskog pokreta i Hrvatske stranke prava, bazirat će se na domovinskoj, suverenističkoj priči gdje Domovinski pokret, kao parlamentarna stranka koja promišlja hrvatski, domovinski i suverenistički, u Hrvatskoj stranci prava, kao nasljednicima političkog nauka dr. Ante Starčevića, definitivno može pronaći sebi kompatibilne ljude u svjetonazorskom smislu", poručio je u priopćenju predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava nakon sinoćnjeg sastanka dviju stranaka.

Penava: Vidimo svoju perspektivu u jačanju HSP-a

Dodao je i kako svakako vide i "svoju perspektivu u jačanju HSP-a kao i svih ostalih sličnih stranaka u kojima vide moguće buduće partnere koji njeguju i u sebi nose ljubav prema samostalnoj, suverenoj, neovisnoj i snažnoj Hrvatskoj".

Predsjednik HSP-a Nikica Augustinović istaknuo je zadovoljstvo početkom razgovora i najavom dugoročne suradnje s DP-om naglašavajući kako "biračko tijelo vapi za okupljanjem, dogovorom te zajedničkim izlaskom na izbore desnih i domoljubnih stranaka".

Pročitajte više

 

Pročitajte više