Don Damir Stojić ima novi posao: Još kao srednjoškolac sam htio braniti Hrvatsku

Foto: Facebook

DON Damir Stojić danas je na svom Facebooku otkrio koja će biti njegova sljedeća funkcija. Podsjetimo, krajem kolovoza je objavljeno da je zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša razriješio don Damira Stojića funkcije župnika u župi Duha Svetoga u Zagrebu. 

"Prije mjesec dana, kada sam razriješen župničke službe, mnogi su me ljudi pa i novinari pitali koja će biti moja nova služba. Svima sam rekao da je to vojna tajna. Sada ću vam je otkriti. Kada je 1997. uspostavljen Vojni ordinarijat za biskupa je imenovan mons. Juraj Jezerinac. S mons. Jezerincem sam se tada redovito viđao jer sam ga znao iz Kanade gdje je bio moj kapelan. 

Kao bogoslovu mi je ponudio da prijeđem k njima. Nisam to mogao prihvatiti jer preduboko osjećam poziv da budem salezijanac, ali sam mu obećao da ću dio svoga svećeničkog života pokloniti Hrvatskoj vojsci. Bogu hvala, od 1.10. izvršavam svoje obećanje jer sam imenovan vojnim kapelanom na Hrvatskom vojnom učilištu Dr. Franjo Tuđman", objavio je Stojić.  

"Žarko sam se htio priključiti obrani Hrvatske"

"Zapravo, ispunjaju se moja dva najveća sna, da budem svećenik salezijanac i da služim Hrvatskoj vojsci. Bio sam srednjoškolac kada je 1991. Hrvatska napadnuta i žarko sam se htio priključiti obrani Hrvatske. Mnogi Hrvati iz dijaspore su to i učinili. 

Ja sam znao da ću se vratiti u domovinu, ali se kod mene tih godina probudio poziv za svećenstvo i vratio sam se kako bi svome narodu služio na taj način. Zato je za mene velika čast i ponos što mogu biti u Hrvatskoj vojsci i biti svećenik salezijanac, imati udio u oba svijeta. Na kraju, bilo mi je zabavno promatrati medijsku pompu oko moga razrješenja od župničke službe. 

Slična pompa se dogodila i prije 3 godine kada sam razriješen službe studentskog kapelana i imenovan župnikom na Jarunu, a znam da će ista pompa biti i kada eventualno budem razriješen službe vojnog kapelana i imenovan za drugu službu, a samo Bog zna kada i gdje. U međuvremenu, uživat ću u ova dva poziva - da sam svećenik u Hrvatskoj vojsci", zaključio je. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više