POTRESI U HRVATSKOJ

Dumbović: Dinamika kasni, uvijek je tako kod nas u Hrvatskoj

GRADONAČELNIK Petrinje Darinko Dumbović komentirao je stanje u gradu i proces zbrinjavanja stanovništva iz porušenih kuća.

"Kontejnersko naselje koje se postavlja treba biti ne samo stambena zona nego i mjesto za sve poduzetnike iz centra koji su bili sadržaj i srce grada", rekao je Dumbović u razgovoru za N1.

Prema njegovim riječima, nedostaje još 500 ili 600 kontejnera.

"Svako tko preuzima odgovornost nema opravdanja"

"Bojim se improvizacije. Ja, kao prvi čovjek grada, na sve ide moj potpis i bez obzira što će država pomoći i što će to biti zajednički projekt, želim da sve bude dobro", naglasio je.

Projekt broj jedan je izgradnja kontejnerskog naselja, ali dinamika kojom se sve odvija nije zadovoljavajuća.

"Mislim da ne možemo biti zadovoljni dinamikom. Dinamika je uvijek ta koja kasni kod nas u Hrvatskoj. Građani sigurno nisu zaslužili takvu dinamiku. Prvih 14 dana smo improvizirali, međutim, sad svatko tko preuzima odgovornost nema opravdanja i nadam se da nećemo imati kočničare. Ja sam veliki optimist, ne znam zašto, ali optimističan sam. Sve drugo bi bilo loše, ljudi ne vole informacije koje odugovlače. Svjestan sam da politika sigurno ima rješenje", nastavio je petrinjski gradonačelnik.

Evo što zamjera ministrici kulture

Kritiku je uputio i ministrici kulture Nini Obuljen Koržinek koja, kako je rekao, "već tri tjedna nije poslala nikoga da pogleda zaštićene građevine i odredi koje se mogu obnoviti, a koje će se, nažalost, morati srušiti".

"Ministrica kulture je bila tu prije tri tjedna i rekla da će poslati ljude. Oni nisu bili, prema ovome što vidim, i tu treba dati poruku da Ministarstvo kulture mora doći ovdje. Mislim da bi iz Zagreba, iz privilegiranih položaja, trebali doći ovdje i da građani ne otvaraju samo vrata gradonačelnika i pitaju mene što će, nego da imaju urede i da mogu i državi postaviti pitanje. Država se treba barem malo preseliti ovdje i odavde rješavati stvari", zaključio je Dumbović.

Pročitajte više