Otac učenice ubijene u Teksasu: Policija je stajala ispred škole dok je napadač pucao

Foto: EPA

UBOJICA iz Teksasa, 18-godišnji Salvador Ramos, bio je u školi Reed u Uvaldeu do sat vremena te je za to vrijeme ubio 19 učenika i dvoje učitelja, priznali su dužnosnici. U napadu je ozlijeđeno 17 osoba.

Javier Cazares, čija je kćer Jacklyn Cazares ubijena u napadu, rekao je da je odjurio u školu kada je čuo za pucnjavu, a stigao je dok je policija još uvijek bila ispred zgrade. Njegova kći bila je učenica četvrtog razreda.

Ideju da uđe u školu podijelio je s nekoliko prolaznika i rekao da treba požuriti jer policajci ne rade onako kako bi trebali, piše Sky News. "Moglo se učiniti više, bili su nespremni", rekao je otac.

Svjedok kaže da policija nije ušla u školu nakon što je napad počeo

Juan Carranza, svjedok koji živi preko puta škole, rekao je da su prolaznice dovikivale policajcima da uđu u školu nakon što je napad počeo. No policajci nisu to učinili. Carranza je vidio napadača kako pred školu dolazi kamionetom, s puškom u rukama. 

Steven McCraw, ravnatelj odjela za javnu sigurnost Teksasa, na konferenciji za medije je rekao da je napadač bio u školskim prostorijama između 40 minuta i sat vremena prije nego što je policija ušla u školu i ubila ga. Vlasti kažu da je napadač, kada je ušao u školu, zaključao vrata učionice i počeo pucati. 

Izvor upoznat s istragom rekao je da su pripadnici policije imali problema s provaljivanjem u učionicu pa je član osoblja škole vrata otvorio ključem, piše Sky News.

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više