Dva požara na Braču

Foto: HZV

VATROGASCI otoka Brača u nedjelju su intervenirali dva puta - ugasili su požar na lokaciji Gospa od Pompeja kod Ložišća na Braču te su lokalizirali požar na farmi životinja iznad uvale Trstena, priopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Dojava o požaru otvorenog prostora na lokaciji Gospa od Pompeja u blizini Ložišća zaprimljena je u 10:55 pa su na teren odmah upućene snage DVD-a Supetar i Milna.

Utvrđeno je, kako se ističe, da je došlo do požara vozila pa se vatra proširila na obližnje raslinje.  Zbog opasnosti od širenja požara angažirana su 22 vatrogasca s osam vozila iz DVD-a Supetar i Milna, a HEP je privremeno isključio dalekovod radi sigurnosti vatrogasaca, navodi HVZ. 

Izgorio automobil

Dodaje kako je vozilo u potpunosti izgorjelo. Požar je zahvatio jedan hektar makije i niskog raslinja, lokaliziran je u 11:27, a u potpunosti ugašen u 17:50.

DVD Supetar je zaprimio dojavu o požaru na farmi životinja iznad uvale Trstena u 17:10 pa su odmah izašli na teren, a zatražen je i angažman okolnih društava, navodi HVZ i dodaje kako su vatrogasci zatekli požar kompleksa životinjske farme. 

Jedan dio objekata je, ističe, izgorio s još neutvrđenim brojem životinja. Cilj vatrogasaca je bio evakuacija preostalih životinja, gašenje objekata zahvaćenih požarom i osiguranje objekata koji nisu zahvaćeni požarom te sprječavanje širenja požara na obližnju šumu.

U gašenju požara sudjelovalo je 30 vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila iz DVD-a Supetar, Milna, Pučišća, Bol i Selca te dislokacija Brač (Vatrogasna zajednica grada Zagreba), lokaliziran je u 18:30 pa je nastavljeno sa saniranjem požarišta i zbrinjavanjem životinja. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više