Dva silovanja na karlovačkom području, oba se dogodila u obiteljima

Fotografija ne prikazuje događaj ni osobe iz teksta Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U NEKOLIKO tjedana listopada na karlovačkom području dogodila su se dva slučaja silovanja, u oba navrata osumnjičenici su ih počinili prema sebi bliskim osobama u obiteljima. U jednom je slučaju osumnjičen 38-godišnji muškarac, a u drugom 30-godišnjak.

Obojica su ispitana i određen im je istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

U prvom slučaju, onom 38-godišnjaka, sumnja se na to da je počinio kaznena djela protiv spolne slobode, prijetnje, tjelesne ozljede, protupravnog oduzimanja slobode i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari od 7. do 18. listopada na području Karlovačke županije na štetu bliske osobe.

U drugom slučaju, u kojem je osumnjičen 30-godišnjak, postoji osnovana sumnja da je 16. i 20. listopada 2021. na području Karlovačke županije počinio dva teška kaznena djela protiv spolne slobode na štetu bliske osobe. Postoji osnovana sumnja i da je od kolovoza 2020. godine do 20. listopada 2021. na štetu člana obitelji počinio kaznena djela nasilja u obitelji i kazneno djelo povrede djetetovih prava, priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu. 

Pročitajte više