Dvije teške nesreće na A1, više ozlijeđenih. Stvorila se kilometarska kolona

Foto: Hak

HRVATSKI autoklub (HAK) jutros je izvijestio da je pojačan promet na važnijim cestama, gradskim cestama i obilaznicama, prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima. Povećana je gustoća prometa između Zagreba i Zadra u oba smjera. 

Stvorile su nove kolone.

Zbog dvije prometne nesreće na dionici A1 Pristig - Pirovac u smjeru Zagreba stvaraju se kolone. HAK javlja kako se između čvora Pirovac i PUO Pristeg u smjeru Zagreba na autocesti A1 vozi jednim trakom uz ograničenje brzine od 40 km/h. Stvorila se kolona od 2 kilometara. 

Policija je potvrdila da je došlo do dvije nesreće u razmaku od nekoliko stotina metara. U jednoj su sudjelovala vozila hrvatskih, a u drugoj vozila stranih registracija. Ozlijeđeno je više osoba, ali zasad nije poznato o kakvim se ozljedama radi.

Kolona od oko tri kilometra, ali uz ograničenje brzine 60 km/h, stvorila se između čvorova Ogulin i Bosiljevo u smjeru Zagreba, također zbog prometne nesreće. Prometna nesreća dogodila se i između odmorišta Jasenice i tunela Čelinka u smjeru Zagreba na A1, a vozi se jednim trakom uz ograničenje 80 km/h.

Evo kakvo je trenutno stanje na cestama:

Autocesta A1 Zagreb - Split - Ploče

  • povećana je gustoća prometa između Zagreba i Zadra u oba smjera;
  • pred naplatama Lučko i Demerje u oba smjera nema dužih čekanja;
  • zbog prometne nesreće na 297. km između čvora PIROVAC i PUO Pristeg u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 40 km/h. Kolona vozila je oko 2 km.

Autocesta A6 Rijeka - Zagreb

  • povećana gustoća prometa između Kikovice i Bosiljeva II u oba smjera.

Autocesta A7 GP Rupa - Orehovica

  • na čvoru Matulji u smjeru Istre/Opatije kolona je oko 1 km.

Krčki most (DC102)

  • povećana gustoća prometa u oba smjera.

 

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više