Djecu čija su tijela godinama stajala u torbama na Novom Zelandu ubila je majka

Foto: Shutterstock

MAJKA dvoje djece koja su pronađena mrtva u koferima na Novom Zelandu optužena je za njihovo ubojstvo, pišu novozelandski mediji. Novozelandska je policija pokrenula istragu ubojstva u Aucklandu 11. kolovoza, nakon što je jedna obitelj pronašla tijela djece dok je pregledavala sadržaj skladišta koje su kupili na aukciji.

Djeca su bila stara između pet i 10 godina kada su umrla, rekli su istražitelji, a vjeruje se da su njihova tijela bila u skladištu najmanje tri ili četiri godine. Optužena 42-godišnjakinja pronađena je u Južnoj Koreji, odakle je izručena na Novi Zeland, a danas se pojavila na sudu, izvijestio je Sky News. Tijekom saslušanja se nije morala izjasniti o krivnji.

Južnokorejske vlasti uhitile su ženu u gradu Ulsanu na jugoistoku zemlje. Južnokorejska policija utvrdila je da je majka rođena u Južnoj Koreji, ali se kasnije preselila na Novi Zeland, gdje je dobila državljanstvo. Vratila se u Gangnam u Seoulu u Južnoj Koreji 2018. godine.

Istražitelji su naglasili da obitelj koja je otkrila tijela nema nikakve veze sa smrću. "Nadamo se da će istina o slučaju, koji je privukao svjetsku pozornost, s izručenjem biti otkrivena", priopćilo je južnokorejsko ministarstvo pravosuđa u utorak.

Pročitajte više