Policajci u SAD-u oteli i prebili beskućnika. Prijeti im doživotni zatvor

Foto: Miami-Dade County Corrections and Rehabilitation

DVA bivša policajca iz južne Floride prošlog su mjeseca beskućniku stavila lisice i odvezla ga u izolirano područje, gdje su ga pretukli do besvijesti, piše ABC news.

Policajci Hialeaha Rafael Otano i Lorenzo Ofila, koji su u međuvremenu otpušteni, odazvali su se na dojavu o neredu u pekari malo poslije 17 sati. 17. prosinca naišli su na 50-godišnjeg Josea Ortegu Gutierreza, beskućnika koji je često lutao tim područjem, a otprije je bio poznat policajcima, rekla je državna tužiteljica Katherine Fernandez Rundle.

Odveli ga na izolirano mjesto

Ofila (22) je navodno Ortegi Gutierrezu stavio lisice i smjestio ga u stražnji dio označenog policijskog automobila, rekla je Fernandez Rundle i dodala da snimke s nadzornih kamera s tog područja ne pružaju dokaze za njegovo privođenje.

Umjesto da Ortegu Gutierreza strpaju u lokalni zatvor, Ofila i Otano (27) navodno su ga odvezli desetak kilometara dalje, na "izolirano i mračno mjesto, protiv njegove volje", rekla je Fernandez Rundle na konferenciji za novinare.

Kada su stigli, policajci su navodno na tlo bacili Gutierreza, koji je još uvijek bio vezan lisicama, i pretukli ga, rekla je i dodala da je Gutierrez kasnije posvjedočio da se probudio sam, bez lisica, i da mu je glava krvarila.

Prijeti im doživotni zatvor

Policajac Hialeaha, koji nije bio na dužnosti, primijetio je Gutierreza, dok je šetao svog psa, kako se vraća nakon incidenta te je nazvao hitnu. Tužitelji su također uhitili Ali Amina Saleha, za kojeg tvrde da je pokušao podmititi Gutierreza kako bi šutio o tome što mu se dogodilo.

Gutierrez je istražiteljima rekao da mu je Saleh ponudio više od 1000 dolara i izvršio pritisak na njega da potpiše izjavu u kojoj stoji da ga policajci nisu napali, iako ne zna čitati, rekla je Rundle. Ofila i Otano optuženi su za oružanu otmicu, a prijeti im i doživotni zatvor. 

Pročitajte više