Elon Musk optužen za seksualno uznemiravanje, dionice Tesle pale za 6%

Foto: EPA

BUSINESS INSIDER je jučer objavio članak u kojem navodi da je SpaceX, tvrtka Elona Muska, 2018. godine platila 250.000 dolara kako bi riješila tužbu za seksualno uznemiravanje koju je protiv Muska podigla neimenovana stjuardesa. Stjuardesa je optužila Muska da se 2016. skinuo pred njom. Dionice Tesle su nakon objave članka pale za više od 6 posto.

U članku je citirana anonimna osoba koja je rekla da je prijateljica stjuardese. Prijateljica je dala izjavu u sklopu procesa privatne nagodbe, navodi se u članku.

"Izazov za lažljivicu koja tvrdi da me je njena prijateljica vidjela razodjevenog - opiši samo jednu stvar, bilo što (ožiljke, tetovaže...) što nije poznato javnosti. Neće to moći jer se to nikada nije dogodilo", napisao je Musk na Twitteru.

"Ponudio joj je kupiti konja"

Business Insider je prenio izjavu prijateljice koja kaže da je Musk, osim što je navodno skinuo odjeću, protrljao bedro stjuardese i ponudio da će joj kupiti konja ako "napravi nešto više". Musk je to navodno rekao tijekom masaže za vrijeme leta.

Stjuardesa je iste godine angažirala odvjetnika jer je smatrala da njeno odbijanje Muska može naštetiti njenom zaposlenju u SpaceX-u, navodi Business Insider.

Tvrtka je zatim sa stjuardesom sklopila nagodbu u izvansudskom procesu. Nagodba je uključivala i sporazum o tajnosti podataka zbog kojeg je stjuardesi zabranjeno govoriti o ovom slučaju, piše Business Insider.

Musk: Priča je politički motivirana

Musk, koji pokušava kupiti Twitter, dan ranije je rekao da će od sada glasati za republikance umjesto za demokrate i da će sada protiv njega uslijediti "kampanja prljavih trikova". Business Insider piše i da Musk tvrdi da je priča stjuardese bila politički motivirana i da je cijela priča puno šira.

"Napade na mene treba promatrati kroz političku prizmu - ovo su njihove standardne (odvratne) metode - ali ništa me neće odvratiti od borbe za bolju budućnost i vaše pravo na slobodu govora", objavio je Musk na Twitteru.

"I, za zapisnik, ove lude optužbe su potpuno neistinite", dodao je u drugoj objavi. Cilj članka u Business Insideru je ometanje njegove kupovine Twittera, tvrdi Musk.

Pročitajte više