Englezi riskirali živote da bi izvukli ozlijeđenog muškarca iz razrušene kuće

Screenshot: Twitter

GRAĐANI Birminghama penjali su se po gorućim ruševinama kuće kako bi spasili ozlijeđenog muškarca. Sumnja se da se kuća srušila nakon eksplozije plina.

"Muškarac je nakon eksplozije u gradskoj četvrti Kingstanding zadobio vrlo teške ozljede i nalazi se u kritičnom stanju", priopćila je služba hitne pomoći West Midlands (WMFS). 

Nakon eksplozije koja se dogodila sinoć oko 20:30 kuća je bila uništena, a nekoliko građevina pored nje je značajno oštećeno, kao i obližnji automobili.

"Muškarac je bio straga, mogli smo ga čuti kako vrišti"

"Svi su gledali, kuća je bila u plamenu, nitko nije ulazio. Nas desetero je vidjelo kako možemo ući unutra pa smo ušli u kuću", rekao je jedan muškarac, koji je htio ostati anoniman, novinskoj agenciji PA.

"Muškarac je bio straga, mogli smo ga čuti kako vrišti. Bio je zarobljen uz hladnjak u kuhinji. Oko nas je gorjela prašina s izolacije potkrovlja. Uspjeli smo doći do njega i izvući ga. Još uvijek imam njegovu krv na trapericama. No on je govorio da je u kući i žena", dodao je.

Još jedan stanovnik je ugrozio vlastiti život utrčavši u zapaljenu kuću kako bi spasio ozlijeđenog muškarca. Četvorica muškaraca su prilikom spašavanja zadobila lakše ozljede. 

U tijeku evakuacija stanovnika

Na videosnimkama s mjesta događaja vide se veliki plamen, oštećene kuće i ruševina.

Službe hitne pomoći priopćile su da evakuiraju stanovnike i da su zatvorene okolne ceste. Savjetovale su građanima da izbjegavaju to područje, piše Sky News.

Dodale su da za sada nije poznat točan uzrok eksplozije.

Gradski vijećnik Rick Payne čuo je veliku eksploziju dok je gledao televiziju i odmah otišao na mjesto događaja da vidi što se dogodilo.

"Mislim da se radilo o eksploziji plina", kazao je.

Pročitajte više