Facebook dionice skočile preko 150% ove godine dok se događaj Meta Connect približava

Foto: Press

Usred uzbuđenja zbog uspješnog izlaska ARMa, dizajnera čipova povezanog s vještačkom inteligencijom, na burzu, trgovci su i dalje zainteresirani za dionice koje su usko povezane s razvojem umjetne inteligencije. Facebook je među liderima.

Facebook je ove godine znatno nadmašio i Google i Microsoft, skočivši za 159%. To je tri puta više od rasta Microsofta od 41,2% i gotovo tri puta više od rasta Googlea od 57%.

Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako trgovati cijenom dionica Facebooka (takozvani financijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica”. Vodič je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovde.

Meta (Facebook) objavio je da će 27. rujna održat dvodnevni događaj pod nazivom Meta Connect, čiji će glavni fokus biti umjetna inteligencija. Izvršni direktor, Mark Zuckerberg, predstavit će slušalice virtualne stvarnosti Meta Quest 3 i razgovarati o drugim proizvodima koji se razvijaju i kako ih umjetna inteligencija oblikuje. Trgovci se nadaju da će bit govora o napretku u razvoju moćnijeg chatbota tvrtke, koji bi trebao biti takmac ChatGPT-u i koji će vjerojatno biti spreman sljedeće godine.

Izvršni direktor Zukerberg je preuzeo veću javnu ulogu u promociji novih proizvoda na društvenim mrežama, poput Threadsa koji je rival X-u (Twitter), i koji je nedavno postao dostupan online, a ne samo kao aplikacija. To je dovelo do prihvaćanja Muskovog izazova za borbu u kavezu, iako nije određen datum.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovde.

Zbog ogromne dobiti Mete ove godine, investicijske banke se bore da održe korak u postavljanju ciljnih cijena. Goldman Sachs daje ciljnu cijenu od 384 dolara, dok UBS očekuje 400 dolara.

Izvori: MarketWatch, The Wall Street Journal

CFD-ovi su kompleksni visoko spekulativni instrumenti, koji donose visoki rizik brzog gubitka novca zbog financijske poluge ili zaduživanja. Trebate dobro razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju i možete li podnijeti visoki rizik od gubitka svog vašeg investiranog kapitala. Budite svjesni: možete izgubiti sve, no ne više od salda na računu za trgovanje. 79% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Ti proizvodi možda nisu prikladni za sve klijente, stoga svakako morate biti sigurni da razumijete rizike i potražiti neovisan savjet. Ukoliko nastavite investirati u ugovore za razliku (CFD) na virtualne valute, zapamtite da su vrijednosti izuzetno volatilne i mogu rezultirati značajnim gubicima kroz kratko razdoblje. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili zahtjev za transakcijom u bilo kojem financijskom instrumentu. Fortrade odbacuje svaku odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih informacija, kao niza bilo kakve posljedice koje nastanu kao posljedica uporabe ovih informacija. Ne daju se bilo kakva jamstva točnosti ili potpunosti tih informacija te, stoga, svaka osoba koja djeluje na temelju tih informacija, čini to u potpunosti na vlastiti rizik. Informacije na ovom web-mjestu nisu namijenjene za stanovnike Sjedinjenih Država ili Belgije i nisu zamišljene da budu distribuirane ili korištene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.

Informacije su samo u informativne svrhe i ne služe kao preporuka za donošenje investicijskih odluka. Trgovanje je rizično i nije pogodno za sve ulagače. Prije nego što donesete odluke o ulaganju, pročitajte uvjete financijske usluge i pobrinite se da razumijete rizike.

Pročitajte više

 

Pročitajte više