Filip Zavadlav ima novo suđenje 21. prosinca

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

NOVO suđenje Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo u Splitu zakazano je 21. prosinca, piše Dalmatinski portal. Tada bi se Zavadlav trebao ponovno očitovati o krivnji.

Zavadlav je prije nepune dvije godine osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva Jurice Torlaka, Marina Ožića Paića i Marina Bobana. Također, osuđen je zbog pucanja po Varošu te posjedovanja automatske puške.

Zavadlavu je Visoki kazneni sud potvrdio presudu za pucanje i pušku pa ga pravomoćno osudio na dvije i pol godine zatvora. Ostatak predmeta je vraćen na ponovno raspravljanje i zbog Zavadlavove žalbe.

Zašto se Zavadlavu ponovno sudi?

Visoki kazneni sud smatra da treba utvrditi motiv ubojstava. Na kraju prvog suđenja sudsko vijeće splitskog Županijskog suda nije bilo uvjereno da je Zavadlav počinio trostruko ubojstvo iz osvete zbog maltretiranja osoba iz kriminalnog miljea.

To je tvrdilo Državno odvjetništvo i tražilo da Zavadlav bude osuđen za teško ubojstvo. I zamjenik državnog odvjetnika i Zavadlav su u žalbama naveli da postoje svjedoci koji su govorili o osobama koje su dolazile u Zavadlavov stan i prijetile zbog duga za drogu.

Kako navodi Dalmatinski portal, Visoki kazneni sud smatra da bi se sve te okolnosti trebale razmotriti na ponovljenom suđenju koje počinje za 20 dana.

Pročitajte više

 

Pročitajte više