Finci nisu platili automehaničaru 58.000 kuna, pokušali pobjeći iz Hrvatske

Ilustracija: Shutterstock

DVOJE Finaca pokušalo je pobjeći iz Hrvatske ne plativši račun za popravak automobila, objavila je policija. Uhvaćeni su kad su pokušali prijeći granicu.

"Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad dvoje finskih državljana, starosti 41 i 48 godina, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare", piše PU primorsko-goranska u uvodu priopćenja.

Riječ je o osobama kojima je početkom listopada u Selcu u prometnoj nesreći oštećeno osobno vozilo marke Audi, finskih registracijskih oznaka, te su za popravak vozila angažirali automehaničarsku radionicu sa šireg bakarskog područja.

Tom prilikom su dobili i zamjensko osobno vozilo dok njihovo bude popravljeno, opisuje policija. Kada je za nekoliko dana popravak bio završen, na telefonske pozive vlasnika radionice spomenuti Finci se nisu odazivali te, unatoč upućenim porukama, nisu došli po svoje vozilo.

U noći ukrali vlastiti auto i pobjegli

Tako je popravljeni Audi ostao u radionici sve do prošle nedjelje, 27. studenoga, kada je vlasnik primijetio da ga nema na parkiralištu ispred radionice, a na njegovom mjestu se nalazi posuđeni Golf, dodaje se.

"Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je spomenuti dvojac u noći 27. studenoga zamijenio vozila, zatim su rezervnim ključem pokrenuli svoje popravljeno vozilo i udaljili se u nepoznatom smjeru bez javljanja vlasniku i plaćanja računa za popravak vozila, kao i plaćanje računa za najam vozila. Tako su počinili materijalnu štetu od najmanje 58 000 kuna", dodaje se.

Istog dana ih je policija zaustavila i uhitila po potrazi na graničnom prijelazu Rupa, na koji su došli s namjerom izlaska iz Republike Hrvatske. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, a pod osnovanom sumnjom u počinjenje navedenog kaznenog djela prevare, oboje osumnjičenika je kazneno prijavljeno mjerodavnom državnom odvjetništvu i predano pritvorskom nadzorniku.

Pročitajte više

 

Pročitajte više