Finska premijerka snimljena na zabavi umjesto da bude u izolaciji. Javno se ispričala

Foto: Twitter

FINSKA premijerka Sanna Marin ovog je vikenda do ranih jutarnjih sati uživala s prijateljima u jednom noćnom klubu u Helsinkiju.

Internetom su se proširile fotografije iz njenog izlaska na kojima se vidi da opušteno uživa u društvu. Toga dana premijerka je bila na večeri u restoranu, a potom je sa suprugom Markusom Räikkönenom i prijateljima nastavila partijati.

U tome ne bi bilo ništa problematično da njen ministar vanjskih poslova nije u subotu dobio pozitivan test na covid, zbog čega su premijerka i dio njenih ministara trebali biti u izolaciji i izbjegavati kontakte.

"Pogriješila sam"

Nakon što je finski tabloid objavio fotografiju premijerke kako partija u noćnom klubu, Marin se ispričala u intervjuu za javnu televiziju.

"Pogriješila sam. Trebala sam pažljivije sagledati situaciju", rekla je Marin u intervjuu.

Naime, Marin i njezinih dvoje ministara bili su izloženi koronavirusu na sastanku održanom u petak, na kojem je bio i ministar vanjskih poslova Pekka Havisto, koji je u subotu dobio pozitivan test na covid-19.

Tvrdi da joj je državni tajnik rekao da ne mora u karantenu 

Premijerka je kasnije na Facebooku napisala da je bila na večeri u restoranu kad je zaprimila telefonski poziv svog državnog tajnika iz kojeg je saznala da je u dan ranije izložena virusu. 

"Rekao mi je da ministri ne moraju u karantenu jer su primili dvije doze cjepiva", napisala je Marin na Facebooku, pokušavajući objasniti zbog čega se nije izolirala.

"Ostavila sam službeni mobitel kod kuće"

No, ured premijerke kasnije je objavio da su u subotu poslali tekstualne poruke izloženim ministrima te premijerki u kojima im je rečeno da su dan ranije izloženi virusu te bi trebali izbjegavati kontakt s ljudima. 

Marin je, pokušavajući objasniti svoju odluku, rekla da je svoj službeni mobitel ostavila kod kuće te je sa sobom u izlazak ponijela samo privatni telefon. 

Finska premijerka je od subote dva puta testirana, svaki put je bila negativna, baš kao i njezini ministri koji su u petak izloženi virusu.

Pročitajte više