Firma Velimira Bujanca dobila privremenu stečajnu upraviteljicu

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

TRGOVAČKI sud u Zagrebu je u predloženom stečajnom postupku nad Bujica medijom j.d.o.o, tvrtkom urednika i voditelja emisije Bujica Velimira Bujanca, inače neonacista osuđenog jer je prostitutku plaćao kokainom, za privremenu stečajnu upraviteljicu imenovao Ivanu Brebrić iz Zagreba, a odluku o stečaju tvrtke najavio za iduće ročište zakazano za 9. ožujka, javlja Zagrebi.

Prošlotjedno rješenje zagrebačkog Trgovačkog suda uslijedilo je nakon sudske odluke u studenome o pokretanju prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Bujica medijom j.d.o.o., tvrtkom s nešto više od 180.000 kuna utvrđenog duga.

Dug iznosio 184 tisuće kuna

Podsjetimo, prijedlog za pokretanje stečaja podnijela je Financijska agencija (Fina), navodeći kako je krajem rujna Bujica media j.d.o.o imala evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu od 184.460 kuna.

Sudskim zaključkom iz sredine listopada naređuje se i Velimiru Bujancu, kao ovlaštenom zastupniku Bujica medije, da u predviđenom zakonskom roku dostavi izvješće o financijsko-gospodarskom stanju i imovini te tvrtke – popisu nekretnina, pokretnina i tražbina te o iznosu novca na računima.

Ako Bujanec to ne učini, sud će odrediti saslušanje, a u slučaju neodazivanja može odrediti dovođenje i novčanu kaznu do 10.000 kuna.

Tvrtka osnovana 2017. s deset kuna kapitala

Bujica media j.d.o.o za produkciju i usluge tvrtka je osnovana u rujnu 2017. s deset kuna temeljnog kapitala, a sjedište joj je u Ulici Blage Zadre u Sesvetama. Kao osnivač, jedini član tvrtke i direktor u sudskom registru naveden je Velimir Bujanec.

Prema objavljenom računu dobiti i gubitka za poduzetnike za prošlu godinu, Bujica media j.d.o.o. imala je 468.793 kune ukupnih prihoda te 398.404 kuna rashoda. Dobit nakon oporezivanja iznosila je 64.592 kune.

Pročitajte više

 

Pročitajte više