FOTO Oproštaj od Mateja: "On je volio Beograd, dokažimo mu i da Beograd voli njega"

Foto: Milan Maricic/ATAImages/PIXSELL

SPLIĆANIN Matej Periš, čije je tijelo pronađeno na Adi Huji u Beogradu, sahranjen je danas na groblju Lovrinac u Splitu, dok su se u Beogradu okupili građani i poslali posljednji pozdrav stradalom mladiću.

Nekoliko njih našlo se na Savanovoj, gdje su palili svijeće i crvene i bijele balone simbolično bacali niz vodu koja je odnijela Matejev život, javlja Telegraf. "On je volio Beograd i dokažimo mu i da Beograd voli njega", poručili su.

"Poznavala sam Nenada Periša dugi niz godina. Jako mi je žao što se ovo dogodilo. Mi ovo radimo da bismo ga ispoštovali. I njega i njegovog sina", rekla je za Telegraf Biljana Dabić, koja se sa svojim sugrađanima našla na Savanovoj.

Večeras ispraćaj u Splitu

Večeras se za Mateja Periša priprema oproštaj na splitskoj Rivi. Oproštaj organiziraju Periševi prijatelji.

"Osjetili smo da to trebamo napraviti, a sigurni smo da bi i on to volio nakon tisuća i tisuća poruka i lijepih riječi koje su mu na društvenim mrežama ostavljali njegovi Splićani, kao i građani diljem regije. Svatko tko želi neka sutra navečer dođe u grad.

Želimo ga dostojanstveno ispratiti, u nadi da će zauvijek biti tu među nama i gledati nas s nekog boljeg i ljepšeg mjesta. Hvala mu što je bio prijatelj kakvog smo samo poželjeti mogli. Nitko od nas nikad ga neće zaboraviti", kazao je jedan od Matejevih prijatelja u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Mateju u čast napravit će špalir s brodicama u blizini trajektne luke, a brodovi će zatrubiti u znak posljednjeg pozdrava.

Pročitajte više

 

Pročitajte više