Krokodil terorizirao australski grad. Mještani ga skuhali i pojeli: "Imali smo gozbu"

Foto: Policija Sjevernog teritorija

Stanovnici australskog grada su uhvatili, skuhali i pojeli ogromnog morskog krokodila od 3.6 metara koji je, kako navode, jeo njihove kućne ljubimce i jurio za djecom. Policija grada Bulla u Sjevernom teritoriju je jučer ustrijelila životinju s obzirom da je predstavljala opasnost za zajednicu. U priopćenju navela kako je grabežljivac vrebao iz vode te ganjao djecu i odrasle, a navodno je pojeo i nekoliko pasa.

Stanovnici su zatim skuhali krokodila i pripremili gozbu na tradicionalan način, rekla je policija. Prije toga su vlasti iskoristile priliku i djeci održale predavanje o sigurnom postupanju s krokodilima. Policijski narednik Andrew McBride je kazao za ABC rekao da je napravljena juha od krokodilskog repa, da se meso životinje peklo na roštilju te da su nekoliko komada mesa umotali u lišće banane i kuhali pod zemljom. 

"Bila je to prilično velika tradicionalna gozba, mnogi su se najeli"

"Bila je to prilično velika tradicionalna gozba, mnogi su se najeli", kazao je McBride. U Australiji su zaštićeni i morski i slatkovodni krokodili, a lov na njih je zabranjen 1971. godine jer je krivolov skoro uzrokovao izumiranje krokodila, piše CNN

Nakon zabrane lova, porastao je broj njihove populacije. Na području Sjevernog teritorija sada prebiva oko 100.000 krokodila. Morski krokodili mogu narasti do šest metara, težiti tonu, a pojest će gotovo sve što im dođe pod "ruku" te polako postaju prijetnja lokalnim zajednicama. 

Čuvari parkova stoga svake godine diljem sjeverne Australije uklanjaju na stotine morskih krokodila iz naseljenih područja. U travnju je krokodil u sjevernom Queenslandu ubio 16-godišnjeg dječaka koji je pokušao doplivati do obale nakon što mu se pokvario čamac. Prošle godine su iz krokodila u Queenslandu izvučeni ostaci 64-godišnjeg ribara. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.