FOTO Musk uredske prostore Twittera pretvorio u spavaće sobe za zaposlenike

Foto: EPA

UREDSKI prostori Twittera u San Franciscu pretvoreni su u spavaće sobe za zaposlenike, objavio je BBC. Isti medij objavio je i fotografije kreveta u uredima te sofa koje se koriste kao kreveti. Prema fotografijama, u jednoj od konferencijskih soba stoji budilica.

Na jednoj fotografiji su soba s bračnim krevetom, ormar i papuče. Bivši zaposlenik Twittera rekao je da novi šef kompanije Elon Musk ostaje u sjedištu tvrtke otkako ju je kupio. "Uredi izgledaju kao hotelske sobe", komentirao je bivši radnik za BBC.

Prošlog mjeseca Musk je osoblju poslao mail te upozorio da moraju biti "krajnje tvrdokorni" ili im prijeti otkaz. "Jedino će izvanredne performance biti zadovoljavajuće", napisao je milijarder u mailu.

Musk: Grad napada tvrtke jer osiguravaju krevete umornim zaposlenicima

Odjel građevinske inspekcije San Francisca potvrdio je da istražuje moguće prekršaje oko pretvaranja uredskih prostora u svojevrsni "hotel" za radnike Twittera.

Musk je rekao da gradske vlasti napadaju tvrtke jer "osiguravaju krevete umornim zaposlenicima". Musk je tvitao pa obrisao objavu da će raditi i spavati u uredu dok se kompanija ne popravi.

"Musk sada tjera radnike da spavaju u kompaniji. Jasno je da ga zapravo nije briga za ljude koji rade za njega", rekao je kalifornijski senator Scott Wiener.

Službenik gradskog odjela građevinske inspekcije u San Franciscu rekao je da oni moraju biti sigurni da se zgrada koristi kako je namijenjena. Bloomberg je izvijestio da u sobama u Twitteru također spavaju zaposlenici Tesle i drugih Muskovih kompanija koji rade na Twitteru te ondje imaju sastanke.

Pročitajte više

 

Pročitajte više