FOTO Na Trgu bana Jelačića zastave, na Zrinjevcu klupa duginih boja

Foto: Patrik Macek/Pixsell

DANAS je Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije. Povodom toga na glavnom zagrebačkom trgu zavijorile su se zastave duginih boja, a na Zrinjevcu je postavljena kluba u duginim bojama.

Upravo danas je objavljeno i da će se treći zagrebački Pride Ride održati 25. lipnja 2022. godine. Povorka ponosa na biciklima i ove će godine zauzeti zagrebačke ulice kako bi upozorili na diskriminaciju i nasilje koje LGBTI osobe trpe te poručili da od borbe za svoja prava neće odustati sve dok ne ostvare potpunu ravnopravnost, poručuje inicijativa Ponosni Zagreb povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije (IDAHOBIT).

Tomašević nije dao zastave Hodu za život

Podsjetimo, prošlog tjedna Tomašević nije odobrio zastave Hodu za život jer se ne slaže s njihovim ciljevima.

Gradonačelnik odlučuje za koje događaje će biti pokrovitelj i pokroviteljstvo odobrava za one događaje koji su u skladu s politikom gradske vlasti.

On također daje finalnu suglasnost na mišljenja gradskih zaposlenika vezano za projekcije na fontanama te za postavljanje zastava na gradske jarbole.

Gradonačelnik Tomašević ne slaže se s ciljevima Hoda za život i ne može biti pokrovitelj takvim događajima, što je jasno govorio i za vrijeme kampanje za izbor gradonačelnika", objavili su iz njegove službe za odnose s javnošću.

Pročitajte više

 

Pročitajte više