FOTO Ovaj bus iz BiH vozi do Dortmunda. Njemačka policija ga isključila iz prometa

Foto: Facebook

Njemačka policija jučer je iz prometa isključila autobus iz BiH koji je vozio na relaciji Zvornik - Dortmund. Policajci su oko 9 ujutro na gradskoj autobusnoj stanici u Düsseldorfu vidjeli autobus pun putnika na liniji Zvornik - Dortmund. Na Facebooku je policija ovaj autobus nazvala "tempiranom bombom".

Na vozilu su već na prvi pogled bila vidljiva značajna oštećenja od korozije, izvijestili su iz policije, prenosi njemački NZR. Nakon što je autobus odveden na tehnički pregled, sumnja policajaca se potvrdila.

"S ovim autobusom nesreća se mogla dogoditi bilo kada"

Na tehničkom je ustanovljeno da jedan od kočionih cilindara curi i da kočioni sustav radi neujednačeno. K tome, zahrđali nosači u području prednje osovine mogli su se rukama stiskati i uništiti. Njemački inspektori su ustanovili da korodirani dijelovi na autobusu predstavljaju neposrednu opasnost za promet. 

Zwei rollende Zeitbomben aus dem Verkehr gezogen. Unsere Spezialisten des Verkehrsdienstes kontrollierten gestern den...

Objavljuje Polizei NRW DüsseldorfPetak, 29. rujna 2023.

Policajci su zaključili da se nesreća mogla dogoditi bilo kada s ovim autobusom. Zato su s autobusa skinuli registarske oznake i uzeli prometnu dozvolu. Do potpunog popravka autobusu je zabranjen nastavak vožnje. Osim što je autobus u lošem stanju, prekršeni su i propisi vremena vožnje i odmora vozača.

Putnici su samostalno morali pronaći alternativu za nastavak putovanja.

Pročitajte više

 

Pročitajte više